28 / 04 / 2024

'Kiralar pahalı' diyen MB Başkanı Erkan hakkında yeni iddia: Bodrum'da denize sıfır villa aldı!

'Kiralar pahalı' diyen MB Başkanı Erkan hakkında yeni iddia: Bodrum'da denize sıfır villa aldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kiraların ne kadar yüksek olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı. Tartışmalar devam ederken Erkan'ın Bodrum’da denize sıfır villası olduğu iddia edildi. 



Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, verdiği bir röportajda İstanbul’daki ev kiralarının çok yüksek olduğunu ifade etti ve ‘İstanbul Manhattan’dan pahalı olur mu? İstanbul’da ev bulamadık, annemlerin yanında kalıyoruz’ dedi. Yüksek kiralardan yakınan Erkan'ın 2 sene önce 1.3 milyon Euro ödeyip Bodrum’da denize sıfır villa aldığı iddia edildi.

Ek ödemeler hariç aylık brüt 161 bin Türk Lirası maaşı olan Erkan’ın bu sözleri kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

İstanbul’da konut kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını söyleyen Erkan hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

 Kiralar pahalı diyen MB Başkanı Erkan hakkında yeni iddia: Bodrum da denize sıfır villa aldı!

'DENİZE SIFIR VİLLA ALDI' İDİDASI

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre, Erkan’ın 2 sene önce 1.3 milyon Euro ödeyerek Bodrum Turgutreis’teki Swissotel Rezidans’tan denize sıfır villa satın aldığı ortaya çıktı.

Emlakçılar, Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın villasının yer aldığı bölgenin son dönemde iyi prim yaptığını, benzeri bir villanın bugün konumuna göre 2-3 milyon Euro arasında alıcı bulabileceğini kaydetti. 

Bodrum şehir merkezine 22, Milas Bodrum Havalimanı’na ise 55 kilometre mesafede konumlanan tesis içerisindeki villaların günlük kiralamaları ise 200 Euro ile 1000 Euro arasında değişiyor. Kiralamalar, Türkiye’nin önde gelen turizm şirketleri aracılığı ile internet üzerinden yapılıyor.

VİLLAYA OĞLUNUN ADINI VERDİ

Bodrum Turgutreis’teki denize sıfır villaya, Merkez Bankası Başkanı Erkan, oğlu Aslan Selim’in ismini verdi. Villanın karşısında Ege’nin en batı ucundaki turistik Çatal Ada ve Topal Ada ile Yunanistan’a ait Kilimli (Kalimnos), Keçi (Pserimos) ve Leros adaları bulunuyor.

İstanbul'da kira fiyatları 4 yılda yüzde yüzde 961 arttı!

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem risk haritasını açıkladı! İşte depremde en sakıncalı bölgeler!


Geri Dön