Kira

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kiralarda yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayı itibarıyla sona ermesi bekleniyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, kira zamlarında yüzde 25'lik tavan artış oranı uygulamasının 1 Temmuz'da sona ermesiyle raylı sistem güzergahına taşınmaların artacağını söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada İzmirlilerin son dönemlerde İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) hattı üzerine taşındıklarını dile getiren Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün "İzmir metropolü karasal alanlarda kuzeye, batıya ve güneye genişliyor. Kiralarda yüzde 25 uygulamasının sona ermesiyle söz konusu bu geçiş daha da hızlanacak. Talep nedeniyle İzmir'e yakın, ulaşımı rahat olan ilçelerde gayrimenkul fiyatları da giderek yükselmeye başlayacak" diye konuştu.

Kiralardaki yüzde 25 artış sınırlamalarının 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sona ermesinin konut kiralarını da büyük ölçüde etkilemesi bekleniyor. Artış oranlarının önceki uygulamada olduğu gibi Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)'ye göre belirlenmesiyle konut kiralarının artması bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre konutta yüzde 25 kira artışının 2 senedir kiracı ve konut sahiplerini karşı karşıya getirdiğini dile getiren İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Söz konusu bu süreçte mülk sahipleri ve kiracılar arasında sorunlar, mahkemeler, ara bulucular, kavgalar oldu. Önümüzdeki dönemlerde yeniden TÜFE'ye göre yapılacak artışların daha fazla tartışma, kaos ve mahkemeye neden olması kaçınılmaz" diye konuştu.

'İZMİR'E YAKIN, ULAŞIMI RAHAT OLAN İLÇELERDE FİYATLAR ARTACAK'


Açıklamasında İzmir'in merkezinde kira bedellerinin en düşük 15 bin Türk Lirası'ndan başladığını dile getiren Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "İzmir'in metropol ilçelerinde kiralar ortalama 25 bin Türk Lirası'na ulaşıyor. Kentin merkezinde yüksek kiraları ödeyemeyecek olan vatandaşlar, Bergama'dan Selçuk'a kadar olan bölgede, İZBAN hattı üzerinde, kolay ulaşım sağlayabileceği bölgelere gidiyorlar. Son dönemlerde İzmir metropolü karasal alanlarda kuzeye, batıya ve güneye genişliyor. Merkezde kira bedelleri yüksek olduğu için vatandaşlar barınma ihtiyacını uzak noktalarda düşük kira bedelleriyle geçirmek istiyor. 1 Temmuz 2024 tarihinde kiralarda yüzde 25 uygulamasının sona ermesiyle bu geçiş daha da hızlanacak. Talep nedeniyle İzmir'e yakın, ulaşımı rahat olan ilçelerde emlak fiyatları da yükselmeye başlayacak" dedi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada İzmir'de arsa alımlarına talebin arttığını da dile getiren Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Tiny House'ler, konteyner evlere olan talebin artacağını öngörüyoruz. Küçük arsa alımlarında maksimum artış yaşanıyor. 100 bin TL, 150 bin TL harcayarak, arsalarının içine aldıkları konteynerlerde yaşayan insanların sayısı giderek artıyor" dedi.

 

Emekliye, dar gelirlilere ve 3 çocuklu ailelere destek verilecek! Hükümet resmen açıkladı!

İzmir Büyükşehir'den 556 milyon TL'lik satış kararı! Aralarında Beyoğlu'ndaki gayrimenkul de var!

TOKİ'den hem Temmuz hem de Ağustos 2024 müjdesi! Bu illere 3 bin 186 yeni konut geliyor!