29 / 04 / 2024

Kiralık cep ve PC pazarında talep de fiyatlar da yükseldi!

Kiralık cep ve PC pazarında talep de fiyatlar da yükseldi!

Bir aylığına Apple iPhone 13 Pro Max’i kiralamanın bedeli 3 bin 771 lira, Samsung Galaxy Z Fold 4’ün bedeli ise 2 bin 350 lirayı buluyor. Kiralama pazarının gelecek iki yılda 2 milyar lirayı aşması bekleniyor.



Teknolojik cihazlara gelen fahiş zamlar nedeniyle artık araba kiralar gibi cep telefonu, bilgisayar, PC, tablet, televizyon, kulaklık kiralamaya ilgi her geçen gün artmaya başladı. Şirketler de artık maliyetlerini düşürmek için iş yerlerinde kullanılan teknolojik cihazları kiralama yolunu seçiyor. Teknolojik cihazlarda kiralama süreleri ise ortalama 6 ay ile 36 ay arasında değişim gösteriyor. Türkiye’de elektronik cihaz kiralama sektörü yaklaşık 350 milyon TL büyüklüğe ulaşırken bu rakamın 2 yıl içerisinde 2 milyar lirayı aşması bekleniyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre kiralama, satın almaya göre avantajlı olsa da ödenen rakam hiç de küçük ölçüde değil. Mesela satış fiyatı 75 bin lira civarında olan Apple iPhone 13 Pro Max 256GB için aylık 4 bin lira ödemek gerekiyor. 72 bin liralık Apple iPhone 13 Pro Max 128GB’ı kiralamanın aylık bedeli ise 3 bin 771 lira. Samsung S21 Plus 128GB için aylık kiralama için 950 lira, Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB için 2 bin 350 lira gerekiyor.

36 AYA KADAR TAKSİT İMKANI

MediaMarkt olmak üzere, Kiralabunu, Teknobonus ve Kiralarsın, SPH Bilişim, istersenkirala gibi firmalar kiralama sektöründe çalışıyor. Bu alanda iş yapan firma sayısı ise gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

En çok kiralanan telefonlar ise iPhone 11, 12, 13 Pro Max, 14 Pro Max ile Samsung Galaxy A24, Z Flip, Z Fold, S21 Plus, A72, S22 Ultra ve S23 Ultra gibi herkesin satın alamayacağı markalar olarak dikkat çekiyor. Bireysel tarafta kiralama süresi 1 ile 18 ay arası olurken, kurumsal tarafta ise kiralama süresi 36 aya kadar yükseliyor. 

Kiralık cep ve PC pazarında talep de fiyatlar da yükseldi!

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Elektronik cihaz kiralamada aşamalar şu şekilde işliyor: 

Kiralamak istenilen ürünü seçip süreyi belirliyorsunuz. 

Siparişi belirledikten birkaç dakika sonra otomatik kimlik doğrulaması yapılıyor.

Kiralama talebine onay gelmez ise alınan ilk ay kira ücreti iade ediliyor. 

Kiralama onaylandığında ise ürün adresinize ücretsiz kargo ile yollanıyor. 

Kira süresi ürünün teslim alındığı gün olarak belirleniyor. 

Sonraki ayların kira ücretleri de siparişi oluşturduğunuz günlere göre kartınızdan otomatik olarak çekiliyor. Kargoda geçen süre kira süresinin sonuna ilave ediliyor.

KURUMSAL DÖRDE KATLANACAK

“Kiralabunu Kurumsal” ile şirketlerin teknoloji filolarını yönettiklerini belirten şirket Kurucu Ortağı Elif Kapıcı Erdem, “Artık birçok kurum telefon, bilgisayar, tablet gibi teknoloji ürün ihtiyaçlarını kiralamayı tercih ediyor. Türkiye genelinde 300’e yakın kurum teknoloji ihtiyaçlarını Kiralabunu ile karşılıyor. Önümüzdeki yıl kurumsal müşteri sayımızı dört katına çıkarmayı ve pazar payımızı artırmayı planlıyoruz. Kullanım ömrü kısıtlı olan teknolojik ürünler güncelliğini kaybetmeden yenisi kiralanıyor. Bu satın alıma döndüğünde maliyetler çok yükseliyor. Kurumlar, teknolojik ürün satın almak için ayırdıkları kaynağı işlerini büyütmek için kullanabiliyor” şeklinde konuştu.


 


Geri Dön