Kira

Kiralık konut fiyatlarında Mart’ta başlayan artış uçuşa geçti!

Konut fiyatlarındak artış hızı yavaşlasa da kiralık konutlardaki yükseliş hızla sürüyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, İktisat Doktoru Ahmet Büyükduman, kiralık konut fiyatlarındaki artışın Mart ayı itibariyle uçuşa geçtiğini söyledi.

 

 

İki yıl süreyle kiralara uygulanan yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirirken, birçok kişi kiralık ev bulmakta zorlanıyor. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Temmuz ayında satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayını geride bıraksa da Türkiye’de ev sahibi olma oranı geriliyor. Uzmanlar konut fiyatlarındaki artış beklentisi nedeniyle elinde parası olan vatandaşın ev almaya başladığını belirtiyor.

Kiralık konut ilanlarında ise hem rakamlar yükseliyor hem de kira şartları ağırlaşıyor. Birçok kişi evini 12 yıldan önce tahliye edemediği için yeni bir yasal düzenleme gelmeden kiraya vermek istemiyor. Kiralık ev arayanlar ise fiyatlarla ilgili araştırma yapıyor.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, İktisat Doktoru Ahmet Büyükduman, https://x.com/AhmetBuyukduman X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kiralık konut fiyatlarının Mart ayı gibi uçuşa geçtiğini söyleyerek, ortanca değerini gösteren bir paylaşım yaptı. İstanbul’da ortanca kira değeri 25 bin liraya çıkarken, Türkiye genelinde bu rakam asgari ücreti de geçerek 18 bin liraya ulaştı.

Peki vatandaşlar kira artış oranları ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

 

Ekonomistten konutta 'tehlikeli oyun' uyarısı: Bugün evinizi satarsanız, yarın daha yüksek fiyatlarla geri alırsınız!

Milli Emlak 145 bin TL'den başlayan fiyatlarla 36 adet arsa ve arazi satıyor!

Yatırım için arazi alacaklar dikkat! Uzmanı uyardı, imar durumu sizi yanıltmasın

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Mahkemeden emsal karar geldi: Tazminat alabilirsiniz! 

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar yorumu! Doların sabit kalması yabancı yatırımcıya yaradı!