Konut

Kiralık turistik konutta şartlar esnetildi mi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte kiralık turistik konutta şartların esnetildiği belirtildi ve karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik’te değişiklik yapıldığı kaydedildş. Resmî Gazete’de yayımlan bu değişiklik kapsamında, konutunu turizm amaçlı kiralamak için Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan başvuruların sonuçlandırılma süresi 30 günden, 60 güne çıkarıldığı belirtildi.

turkiyegazetesi.com.tr'de yer alan habere göre; Ayrıca hâlihazırda yapılan denetimlerde, asgari niteliği taşımadığı tespit edilen konutlara verilen 100 bin liralık idari para cezası da kaldırıldı. Bunun yerine, eksikliklerin tespit edilmesi hâlinde belge sahibine eksiklerini gidermesi için 15 gün süre tanınacak. Bu süre sonunda eksikler giderilmezse para cezası verilecek.

Yine yapılan değişiklikle, yüksek standartlı konutlara kolaylık getirildi. Yüksek standartlı konutlarda, alışveriş servisi hizmetleri, aletli spor salonu ve yüzme havuzu hizmetlerinin tamamının bulundurulması şartı kaldırıldı. Yine aynı zamanda, yüzme havuzu ve aletli spor salonunun da binanın bulunduğu parselde yer almasına karar verildi.

Konut satışları düşüyor!

Türkiye’de 70 bin kayıtlı emlakçı bulunuyor.  Satışların durmasıyla bu emlakçıların da işsiz kaldıklarına vurgu yapan  İzmir  Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu sektörün acil yardım çağrısı (S.O.S) verdiğinin altını çizdi. 

Mesut Güleroğlu, konuya ilişkin açıklamasında "Yalnızca  emlakçı değil mütehattit vs. tüm sektör batmak üzere. 4 bin 600 üyemiz mevcut, yılbaşından bu yana 700 emlak ofisi işyerini kapattı. Hepimiz bir an önce piyasanın hareketlenmesini, yeni konut kredilerini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

TOKİ Ankara Sincan projesi resmen başlıyor! 994 konutluk yeni proje geliyor!

Kredi masraflarıyla 4 milyon TL'ye alınan evin değeri 5 yıl sonra 4 milyon TL'yi aşar mı?

Belediyelerden Haziran 2024 fırsatı! İki ildeki imarlı 35 arsa satışa çıktı!

Tual Gölyaka'da 9.1 milyon TL'den başlayan fiyatlarla! Emlak Konut kampanya İstanbul 2024!