16 / 06 / 2024

‘Kiran Garantide’ uygulaması ev sahipleri ile kiracılar arasında köprü olacak!

‘Kiran Garantide’ uygulaması ev sahipleri ile kiracılar arasında köprü olacak!

Kiracıyı ve mülk sahiplerini hukuk platformunda koruyan Türkiye’deki ilk ve tek uygulaması olan ‘Kiran Garantide’ 3 senede Türkiye genelinde 20 bin bayiye ulaşarak ev sahipleri ile kiracılar arasında köprü olacağı kaydedildi. 



Avrupa’nın birçok ülkesinde yapılan ve kira garantisi sağlayan bu sistemi Türkiye’ye uyarlayarak çok değişik bir girişimcilik örneği sergileyen ve Bursa’da 500’e yakın bayi ile çalışan Kiran Garantide sistemi ev sahibi ve kiracılar arasında bir iletişim aracı oluyor. Bu sistem kapsamında gayrimenkullerin kiralarının takip edilmesi, ödemelerin garanti altına alınması, yeni kiralanan mülklerde doğru kiracıların analiz edilmesi, istisnai durumlarda risk raporlarının değerlendirilerek gerekli teminatların alınması gibi işlemlerin yer aldığını kaydeden Kiran Garantide Genel Koordinatörü Gökhan Şengül, bu kapsamda mülk sahibi ve kiracı arasında oluşabilecek olumsuzlukların bertaraf edildiğini ifade etti.

ekonomim.com'dan Esra ÖZARFAT'ın haberine göre; Hem mülk sahibini hem de kiracıyı koruma altına alan bu sistem karşılıklı uyuşmazlıkları adaletli bir şekilde ortadan kaldırmayı amaçladıklarını kaydeden Şengül, “Mülk sahipleri en yakın lokasyondaki Kiran Garantide Anlaşmalı Ofisi’ne gelerek sisteme dahil olabiliyor. Öte yandan, sisteme dahil olan gayrimenkul ofisleri ile de emlak sektörüne bir sistem ve yenilik getirmiş oluyoruz. Operasyon merkezimize özel bir yazılım geliştirdik. Sisteme ait tüm gelişmeler üyelik koşullarının tamamlanması ile beraber kullanıcı adı ve şifre ile cep telefonu veya internet sitesi üzerinden takip edilebiliyor” diye konuştu.

 ‘Kiran Garantide’ uygulaması ev sahipleri ile kiracılar arasında köprü olacak!

ÜCRETSİZ HUKUK DESTEĞİ

Yeni kiraya verilecek olan mülkler ile ilgili olarak da kira sözleşmelerinin bünyelerindeki hukuk departmanı tarafından hazırlandığını söyleyen Gökhan Şengül, Kiran Garantide Sistemi kullanılarak yapılan sözleşmelerde kiracının kirayı ödememesi durumunda 6 ay boyunca kiranın yarısının sistem tarafından ödendiğini anlattı. Ödenmeyen kira alacakları tahsil edildiğinde ise geri kalan kira alacaklarının mülk sahibine ödendiğini ifade eden Şengül, “İhtilaflı durumlarda ise kira konusunda uzmanlaşmış avukatlarımızla hukuksal süreçleri takip ediyoruz” diye konuştu. Sistemin kiracılar için de avantajlı olduğuna işaret eden Şengül, kiracıları mülk sahipleriyle yaşayacakları hukuk dışı uygulamalara karşı koruduklarını, geliştirilen sistem ile hem kiracı, hem kiraya veren hem de gayrimenkul ofislerinin kazanç sağlayacağını dile getirdi.

CHP'den hükümete yüzde 25 çağrısı: Kira sınırlaması kaldırılacaksa, kiracılar ve emekliler açısından önlem alınmalı!

Kiracı evden çıkmak için 120 bin TL istedi! Ev sahibi isyan etti! Kiraya verdik, tapusunu da mı verdik!

Kiralarda yüzde 25 bilmecesi! Kiracıları zam korkusu sardı!

Kira tespit davası sonuçlanan ev sahibi: Kiracım 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış!


Geri Dön