Kira

Kirasını alamayan ev sahipleri çileden çıktı! Aman dikkat! Bu hatayı yapanların cezası büyük!...

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Kira ödemeyen kiracılar ev sahiplerinin başlarının belaya girmsine neden oluyor. Ev sahipleri ise bu hataları yapmamaları konusunda uyarılıyor. İşte detaylar...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında tansiyon yükseliyor. Kirası ödeemeyen kiracılardan, tahliye kararına rağmen evi boşaltmayana kadar binlerce kiracı ev sahibine sorun yaratıyor. Ev sahipleri ise gerilim ve sinir haliyle bazı hatalı hamlelerde bulunabiliyor. Bunlardan biri de, kira ödemeyen kiracının eşyalarını evden atmak gibi...

EV SAHİPLERİ DİKKAT

Uşakgündem'de yer alan habere göre; ev sahipleri ile kiracılar çoğu konuda anlaşmazlık yaşayarak karşı karşıya geliyor. Taraflar yasal haklarını bazen kullanırken bazen ise kendi sorunlarını kendileri çözme yoluna gidiyor. Yasal haklarını dikkate almadan sorunları çözmeye çalışan ev sahipleri ise nasıl bir işe kalkıştıklarını cezayı görünce anlayabiliyor.

Kiralarını alamayan bazı sabırsız ev sahipleri kiracının evine girip eşyalarını dışarı atmak ile sorunu çözdüklerini zannediyor. Fakat çok ciddi bir suç işledikleri ise mahkemeye gidince anlaşılıyor.

EV SAHİBİ KİRACISININ EŞYALARINI ATARSA NE OLUR?

Ev sahibinin kiracının konut dokunulmazlığını ihlal etmesi durumunda bu suç için ceza 6 ay ve 2 yıl arasında hapis cezasıdır. Eğer suç gece saatlerinde işlenmiş ise veya kiracı darp edilmişse ceza artacak 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası haline dönecek.

Kiracının eşyalarının evden dışarı atılması sırasında eşyalar zarar görmüş ise onun yargılaması ayrıca yapılır. Muhtemelen ondan da para ve hapis cezası çıkacaktır. Ev sahibi çok haklı olduğu bir meselede kendisini haksız çıkarıp cezaevine girmek zorunda kalabilir.

Şarkıcı Tuğba Ekinci'ye ev sahibinden 'kira tespit' davası!

Ortalama kira bedeli asgari ücreti aştı! Kiracılar sınırları genişletti! En ucuz kiralık ev aranıyor... 

Ünlü isimler arasında kira kavgası: Riva Konutları'nda oturan ünlü iş adamı kira ve aidatları ödemedi!

Yüksek enflasyon kira çarpanlarını nasıl etkiler?