Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?
Kiracı ve ev sahipleri iyi geçinebildiği gibi bazı sebeplerden ötürü bu ilişkileri hasara uğrayabilir. Bu durumda genellikle zam konusundan çıkmaktadır. Peki “Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?” İşte detaylar!Örneğin, kira sözleşmesinde “Erken çıkarsa tazminat öder” şeklinde gibi bir madde bulunur ise kiracı oturmadığı aylarında kirasını ödemek durumunda kalabilir
KİRACI SON AY KİRA ÖDER Mİ?
Kira sözleşmesinde aksi yönde bir madde varsa, mülk sahibinin kiracıdan tazminat isteme hakkı bulunur. Örneğin, kira sözleşmesinde “Erken çıkarsa tazminat öder” şeklinde gibi bir madde bulunur ise kiracı oturmadığı aylarında kirasını ödemek durumunda kalabilir.
İşte kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu diğer sorular…
KİRAYA FAZLA ZAM YAPAN EV SAHİBİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?
Bu sorunun yanıtı şu şekilde verilebilir; Tüketici mahkemeleri ile birlikte bu süreci takip eden, süreçte kanunlar kapsamında bu haklar talep edebilirler. Yine bu konuyla ilgili bakanlıklarda var. Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bu tip sorunlara bakmaktadır. Yani fahiş fiyat artışlarına dair böyle bir durum söz konusu ise bakanlıklara bildirimde bulunulabilir.
VERGİ KAÇIRAN EV SAHİBİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?
Vergi kaçıran ev sahibini ALO 124 vergi ihbar hattına bildirilmelidir.
VERGİ İHBARI NE ZAMAN SONUÇLANIR?
- Vergi ihbarı eğer usulüne uygun olarak yapılmışsa mümkün olan en kısa sürede işleme alınır. Bu ihbarın sonucunda eğer şartları bulunuyor ise ihbar edene ihbar ikramiye ödemesi söz konusu olabilir. Ama bu ödeme için aranan belli başlı şartlar vardır;
- İhbar ikramiyesinin verilebilmesi için ihbarın sürekli yükümlülük gerektiren vergiler ile ilgili olması yani Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi gibi gerekir.
- İhbar somut olaylara ve delillere dayanmalıdır. Buna ek olarak da ihbar konuları vergi incelemesi neticesinde bulunan matrah farkları ile bağlantılı olur.
- Bununla birlikte ihbarcı somut bir bilgi ya da delil ibraz etmemiş olsa dahi sözlü olarak vermiş olduğu bilgilere dayanılarak yapılan inceleme sonucunda matrah farkı tespit edilir ise ikramiye almaya hak kazanılır.
- Açık kimlik bilgisine yer verilmeyen ihbarlar için ikramiye ödenmemektedir. İhbar eden kişi, eğer lüzum görülür ise inceleme elemanı ile temasa geçmelidir ve bu temas sırasında kendisinden istenilen bilgileri hazır etmelidir.
Tuvalet kağıdı 39 TL’ye düştü! Kapış kapış gidiyor! Stoklar tükenmeden koşun!
Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?