Genel

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve ev sahipleri iyi geçinebildiği gibi bazı sebeplerden ötürü bu ilişkileri hasara uğrayabilir. Bu durumda genellikle zam konusundan çıkmaktadır. Peki “Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?” İşte detaylar!Örneğin, kira sözleşmesinde “Erken çıkarsa tazminat öder” şeklinde gibi bir madde bulunur ise kiracı oturmadığı aylarında kirasını ödemek durumunda kalabilir

KİRACI SON AY KİRA ÖDER Mİ?

Kira sözleşmesinde aksi yönde bir madde varsa, mülk sahibinin kiracıdan tazminat isteme hakkı bulunur. Örneğin, kira sözleşmesinde “Erken çıkarsa tazminat öder” şeklinde gibi bir madde bulunur ise kiracı oturmadığı aylarında kirasını ödemek durumunda kalabilir.

İşte kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu diğer sorular…

KİRAYA FAZLA ZAM YAPAN EV SAHİBİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Bu sorunun yanıtı şu şekilde verilebilir; Tüketici mahkemeleri ile birlikte bu süreci takip eden, süreçte kanunlar kapsamında bu haklar talep edebilirler. Yine bu konuyla ilgili bakanlıklarda var. Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bu tip sorunlara bakmaktadır. Yani fahiş fiyat artışlarına dair böyle bir durum söz konusu ise bakanlıklara bildirimde bulunulabilir.

VERGİ KAÇIRAN EV SAHİBİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Vergi kaçıran ev sahibini ALO 124 vergi ihbar hattına bildirilmelidir.

VERGİ İHBARI NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Tuvalet kağıdı 39 TL’ye düştü! Kapış kapış gidiyor! Stoklar tükenmeden koşun!

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?