06 / 05 / 2024

Kiraya yüzde 25 zam sınırında kritik detay! Evini kiraya vermek isteyen kalmayacak! 

Kiraya yüzde 25 zam sınırında kritik detay! Evini kiraya vermek isteyen kalmayacak! 

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle bazı ev sahipleri, dairelerini kiraya vermek istemezken; bazı ev sahipleri de konutunu boş tutuyor.Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve ev sahibi ile kiracılara uyarı yaptı. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, son dönemde ilan sayısında yaşanan artışın sebebinin deprem riski sebebiyle eski konutunu satmak isteyenler olduğuna dikkat çekti ve "Lakin bu sadece kira nedeniyle bir artışı ifade etmiyor" diye konuştu. 

Bu durumda ülkemizde gerek uygulamalar gerekse de hukuki düzenlemelerde boşluklar olduğunu vurgulayan Mustafa Hakan Özelmacıklı, açıklamasında "İnsanlar yerlerini kiraya vermekten ürker hale geldi. Kiracı çıkmaz ise kirayı ödemez ise gibi" ifadelerini kullandı. 

Kiraya yüzde 25 zam sınırında kritik detay! Evini kiraya vermek isteyen kalmayacak! 

Mülk sahiplerini koruyan bi mekanizma olmadığını dile getiren Özelmacıklı, "Bu sebeple bence kiralık daire bu ürkmeler nedeniyle daha da zor bulunuyor olacak. Kiraya vermek isteyen mal sahibi bulunamayacak" diyerek, gayrimenkuldeki artışa değindi. 

"Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi verilerine göre gayrimenkul reel olarak yüzde 56,3 oranında artmıştır. Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde borsa Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 50,48 kazandırırken, DİBS yüzde 5,60, Amerikan doları yüzde 19,97, külçe altın yüzde 20,54, euro yüzde 22,23 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 28,47 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi" açıklamasında bulunan Özelmacıklı, piyasadaki son durumu da değerlendirdi. 

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, şu anda gayrimenkul piyasasında yoğun bir çıkış görmediklerinin altını çizdi ve "Gördüğümüz çıkışlar daha çok eski yapılar diyebilirim" ifadelerine yer vererek açıklamasını sonlandırdı. 

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Otomotiv satışlarında Nisan rekoru! Zirve 11 bin 451 satış ile Fiat'da!

TOKİ Düzce projesi için düğmeye bastı! 116 konutluk yeni proje 1 Haziran'da ihaleye çıkıyor!


Geri Dön