28 / 04 / 2024

Kirazın fiyatı can yakıyor! Kilosu 800 TL'den satılıyor!

Kirazın fiyatı can yakıyor! Kilosu 800 TL'den satılıyor!

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan kirazın satışa başlaması kiraz severler tarafından merakla bekleniyor. Yılın ilk kirazı ise rekor satış ücreti ile can yaktı. Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde ilk çıkan kiraz, fiyatıyla dikkatleri üzerine çekti. Sezona iddialı bir giriş yapan kiraz, kilosu



Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, Erkan Kiraz olarak bilinen ve normal mevsiminden önce olgunlaşarak toplanmaya hazır hale gelen kiraz, satışa sunuldu. Geçtiğimiz yıllarda kiraz hasadı ilk olarak Sancaklıbozköy Mahallesi'nde yapılırken, bu yıl ilk hasat Aşağı Çobanisa Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Yılın ilk kirazı olarak satışa sunulan kirazsın kilo fiyatı ise can yaktı.

Kirazın fiyatı can yakıyor! Kilosu 800 TL den satılıyor!

Açık artırma yöntemi ile ilk alıcı ile buluştu

Şehzadeler ilçesindeki bahçesinde "Cristobalina" cinsindeki kirazlarını toplayan Yavuz Tun, 120 kilogram ürünle alım merkezine gitti. Yılın ilk kiraz ürünü için düzenlenen törene; Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak gibi önemli isimler de katıldı.

Törende yapılan açık artırmada, kirazlar kilosu 800 TL’den alıcı buldu. Toplamda 96 bin TL'ye satılan kirazlar, tüccar Hüseyin Çimen tarafından satın alınarak, İstanbul ve  Ankara  gibi illere gönderileceği açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön