09 / 05 / 2024

Kırcami 1/1000'lik uygulama imar planı itirazları reddedildi!

Kırcami 1/1000'lik uygulama imar planı itirazları reddedildi!

Muratpaşa Belediye Meclisi yaklaşık 30 yıldır, yılan hikayesine dönen Kırcami planlaması sürecini hızlandırmak için toplantı yaptı. Muratpaşa Belediye Meclisi, askıdan inen 1/1000'lik Kırcami Uygulama Planı'na yapılan itirazları reddetti.




Muratpaşa Belediye Meclisi yaklaşık 30 yıldır, yılan hikayesine dönen Kırcami planlaması sürecini hızlandırmak için toplantı yaptı. 1/1000'lik uygulama planına yapılan itirazların reddedildiği toplantıda konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Vatandaşlarımızın sıkıntısını yürekten hissettiğimiz için ivedilikle ele aldık" dedi. 

Mart ayı olağan toplantısında Muratpaşa Belediye Meclisi, askıdan inen 1/1000'lik Kırcami Uygulama Planı'na yapılan itirazları reddetti. İtirazları reddedilen 1/1000'lik Kırcami Uygulama Planı, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne götürülerek zaman kaybını önlenecek Oturuma ara verilerek, Planlama ve İmar Komisyonu'nun, Kırcami Planlaması'na yönelik 60 itirazı değerlendirmesi sağlandı. Komisyonun, itirazları reddine ilişkin raporu oybirliği ile kabul edildi. 

Meclisin, dün akşam saat 17.30'da toplanmasının vatandaşın sorunlarına duyulan ilgi ve sıkıntılarını yürekten hissetmelerinden dolayı olduğuna işaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Kırcami İmar Planı yasalara uygun şekilde saat 17.30 itibariyle askıdan inmiştir. İtirazlarla ilgili konuyu gündeme aldık. Bu alicenap tavırları ve ortak akla hizmet edip uygulamaya çalışan tüm meclis üyesi arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 



ZAMAN KAYBI ÖNLENDİ 


Kırcami Planlaması için kamuoyunda büyük bir beklenti olduğuna dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, şöyle konuştu; "Konuyu ivedilikle ele aldık. Komisyonumuz, gelen itirazları anlık olarak takip edip değerlendirdi. Teknik çalışmasını yaptı. 30 yılı aşan bir zaman kaybı var. Eğer konuyu bu toplantıda ele almasak en az 2 aylık zaman kaybı daha olacaktı. Gizli kapaklı bir şey yapmıyoruz. Sadece insanımızın sorununu kendi sorunumuz sayıp çözüm için ivedi hareket ediyoruz." Planlama ve İmar Komisyonu Üyesi Özgür Taylant Budak ise yapılan 60 itiraz hakkında şu açıklamayı yaptı: "İki mezar yeri ile ilgili olan 11 ve1 3 nolu itirazları kabul ettik. Muratpaşa Müftülüğümüzün 4 adet cami yeri ilgili itirazı sonucu bu camilerin alanlarını 1000 metrekare olarak uygun bulduk. 12 ve 14 nolu iki adet kadastral, bir adet te onama sınırı itirazı vardı. Bunları da uygun bulduk. 27,28 ve 43 nolu itirazlar ise plan notları ile ilgili itirazlar. Bunlar 1/5000'lik planı içerdiği için Büyükşehir Belediyesi'nin değerlendirmesine bıraktık. Emsal, kat yüksekliği ve kullanımla ilgili itirazlar da 1/5000'lik planı içermekte.



Antalya Ekspres Gazetesi


Geri Dön