03 / 05 / 2024

Kırcami imar sorunu

Kırcami imar sorunu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kırcami İmar Planlama çalışmalarında artık sona gelindiğini, Muratpaşa Belediyesi’nin 18 uygulamasını yapmasının ardından bölgede temel atma çalışmalarının başlayacağını söyledi...

Kırcami 1/1000'lik uygulama imar planı itirazları reddedildi!

Muratpaşa Belediye Meclisi yaklaşık 30 yıldır, yılan hikayesine dönen Kırcami planlaması sürecini hızlandırmak için toplantı yaptı. Muratpaşa Belediye Meclisi, askıdan inen 1/1000'lik Kırcami Uygulama Planı'na yapılan itirazları reddetti.

Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planı da kabul edildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi Meclisi, bin 477 hektar büklüğünde olan ve içinde 9 mahalle barındıran Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planını kabul etti. Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planı da kabul edildi.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. Ertuğrulgazi’nin 10 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu çözülüyor.

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Aydın Efeler'de 24 yıllık imar sorunu çözüldü!

Aydın Efeler'de 1033 aileyi yakından ilgilendiren ve 24 yıldır çözüme kavuşması beklenen imar sorunu çözüldü.

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

Geçmişte yapılan eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni tarafından çözüldü. 

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesinde hayata geçirilecek imar planları kapsamında ilk inşaatın ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. 

Beykoz'un imar sorunu çözülmeli! Deprem kapıda!

Beykoz'un imar sorunu devam ediyor. Peki büyük İstanbul depremi kapıdayken Beykoz'un imar sorunu nasıl çözülecek?

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'nde imar sorunu çözüldü!

Eyüpsultan İslambey Mahallesi Sinekli Kemer’de imar sorunu çözüldü. İslambey Mahallesi, Sinekli Kemer Koruma Bandına ilişkin imar planı değişikliğiyle ilgili müjdeyi Başkan Deniz Köken açıkladı. 

Mersin'in imar sorunu çözlüyor!

Mersin ve Akdeniz'de sadece 1 yıl içinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında proje hayata geçirildiğini söyleyen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin'in imar sorunu kalmayacağını söyledi.

Kırcami imar sorunu Haberi

Kırcami imar sorunu


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kırcami’de vatandaşlarla bir araya geldi. Türel, Kırcami’nin imar planlamasının son durumuyla ilgili halkı bilgilendirdi. Kırcami’nin özel bir yer olduğunu vurgulayan Başkan Türel şöyle konuştu: “İlk belediye başkanlığım dönemimde Kırcami’nin imar konusunda bir sorun bırakmamıştık. Göreve devam etseydik şimdi burada belki inşaatlar yükseliyor olacaktı. Nasip olmadı. Demokrasi konusunda boynumuz kıldan ince. Antalya’da 5 senelik bir reklam arası devreye girdi. Bizden sonra da birileri ateşi eliyle değil, maşayla tuttuğu için yargı kararlarını sürekli bahane ederek imar planlarını yapamadı. Ama biz olsaydık, ateşi elimizle tutar, mahkeme kapılarında yatar,neticeyi almayı bilirdik. İlk dönemimde Toprak Kurulu kararıyla ilgili mahkemeden durdurma kararı aldılar. Ama biz üst mahkemeden 6 ay içerisinde Kırcami’nin hakkını savunarak netice almayı başardık. Belediye başkanlığını kaybedince...