30 / 04 / 2024

Kırcami Aralık'a kaldı!

Kırcami Aralık'a kaldı!

Meclise CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Songül Başkaya ve de Reşat Oktay'ın önergesiyle getirilen Kırcami planları, İmar Komisyonu'na havale edilirken, 24 Kasım'daki devam meclisine getirilmedi.



Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümriitova, Yeşilova, Kırcami ve Alan mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan'ın bir kısmını kapsayan Kırcami bölgesinin binlik planının Kasım ayında gerçekleşen Muratpaşa Belediye Meclisi'nden geçmesiyle sıra Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldi. 12 Kasım'da gerçekleşen meclise CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Songül Başkaya ve Reşat Oktay'ın önergesiyle getirilen Kırcami planları, İmar Komisyonu'na havale edilirken, 24 Kasım'daki devam meclisine getirilmedi.

 

OLUMLU SONUÇLAR ÇIKACAKSA KABUL EDİLEBİLİR 


Bu yaşanan erteleme üzerine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a Kırcami planlamasının Kasım ayı meclis gündemine alınmamasını ve Aralık ayına ertelenmesini nasıl değerlendirdiğini sorduk. 


Uysal Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu ile Muratpaşa Belediyesi İmar Komisyonu'nun binlik ve 5 binlik planlarda ortak çalışma yapacaklarını belirterek, "Bu çalışmanın sonunda olumlu sonuçlar çıkacaksa 10 günlük gecikme bizim için kabul edilebilir" diye açıkladı. Uysal şunları kaydetti: "Bu gecikme faydalı sonuç doğuracaksa 10 günlük bir gecikmenin olması kabul edilebilir. Sayın Türel beni aradı, 'binlik plan üzerinde birlikte çalışalım' diye bir fikir sundu. 


Böyle bir öneride bulunduğu için kendisine teşekkür ediyorum. 

Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonları ortak toplantılar yapıp birlikte çalışacak. Bu bizim başından beri istediğimiz bir şey. Bu ortak değerlendirme sonucunda olumlu sonuçlar çıkacaksa, 10 günlük gecikme kabul edilebilir. Binlik ve 5 binlik planlarda mutabık kalındıktan sonra Kırcami, Aralık ayında gündeme geliyor."


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön