30 / 04 / 2024

Kırcami'ye ilk kazma Haziran'da!

Kırcami'ye ilk kazma Haziran'da!

Bir an önce kapalı pazar yerine geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Uysal, "Pazar yerleri bir çok kişinin elindeydi. Uzun ve meşakkatli bir kamulaştırma süreci bizi bekliyor.



Otopark sorununa çözüm bulan, sosyal aktiviteye cevap veren modern pazar yerleri kuruyoruz. Bu pazara Çağlayan Kapalı Pazarı'nı örnek verebilirim. Çalışmayan pazar yerlerini de harekete geçireceğiz. Pazarlarımız manavlardan daha rahat olacak" şeklinde konuştu. 


SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN KRES 


Muratpaşa'da sokakta yaşayan çocuklar için kreş açacaklarını söyleyen Uysal, şunları söyledi: "Bu kreşlerden ilkini açıyoruz. Bu sayı 15'e ulaşacak. Hizmet satın alan bölgelerin dışında çalışacağız. 100-200 lira gibi makul bir fiyatın yanında ücretsiz de hizmet verecek. İki yıl içinde Muratpaşa'da sokakta yaşayan çocuk kalmayacak." 


PARKLARDA ÜCRETSİZ İNTERNET OLACAK 


Muhtar evleri, çamaşırhane ve taksi duraklarını belirli bir standarda kavuşturacaklarını kaydeden Ümit Uysal, insan sirkülasyonunun fazla olduğu bölgelere ve parklara ücretsiz wifi uygulamasına gelecek seneden itibaren geçileceğini belirtti. 


YESİLDERE'YE KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ 


Başkan Uysal, opera binasının temelini bu kış atacaklarını bunun yanında Yeşildere Mahallesine Hacı Bektaş Kültür Merkezi inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Her mahalleye çocukların yürüyebileceği mesafede etüt merkezleri açacaklarını dile getiren Uysal, "Üç mahalleye yüzme havuzu yapıyoruz. Şehir yaşamını değiştirici geliştirici temelde çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu. Ayrıca sokak hayvanlarını sahiplendirmek istediklerini kaydeden Başkan Uysal, "2-3 yıl içinde Muratpaşa'da sahipsiz hayvan kalmayacak. Köpeğini sokağa pisletenlerle ilgili ciddi tedbirler alacağız. Hayvansever ile sevmeyenlerin barışık yaşayacakları tedbirler alacağız" dedi. 


ENGELLİYE 24 SAAT AKTİF BİRİM 


Türkiye'de engelliler için bir çok merkezin varlığına değinen Başkan Uysal, hizmeti engellilere getirdiklerini ifade ederek "Bir telefon edildiğinde 24 saat hizmet verecek bir birim oluşturacağız. Sahici ve köklü çalışmalar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu Senay Gürbüz KIRCAMİ'YE İLK KAZMA HAZİRAN'DA Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa'da yeni yapılacak binaların estetik bir görünüme sahip olması için beyaz ve soğuk renkler ile boyanacağını ve gün ısı ve klima dış cephe ünitelerinin ise çatılara gizleneceğini ifade etti Kırcami ile ilgili nazım planının büyükşehir meclisinde onaylanmasının ardından uygulamaya geçileceğini söyleyen Uysal, "Haziran gibi ilk kazma vurulur. Söz verdik mi takıntı yapıyoruz. Haziran'da kazma vurulacak" diye konuştu Antalya işadamları Derneği'nin (ANTİAD) Akra Barut Otel'de düzenlediği basın toplantısına katılan Başkan Uysal, toplantıda 6 aylık süredeki hizmetlerini ve gelecekteki hedeflerini iş adamlarıyla paylaştı. Kırcami Planı ile ilgili seçim döneminde söz verdiğini hatırlatan Uysal, "İlk ayda 600 kişi ile planı bitirdik. Taslak olarak bitirdik. Meclisten geçmediği için taslak halinde, ilk ayda halkımıza binlik planın yapılacağı sözünü tuttuk. 

Doğalgazcılar ile masaya oturduk. 2017 yılında ilçede tüm mahallelerde doğalgazın tamamlanmasını istiyoruz. Doğalgaz, elektrik şirketi ve belediye olarak uyum toplantıları yapıyoruz. Meltemde şantiye çalışması yapıyoruz. Kaldırımları yapıyoruz. Sanat sokağı yapıyoruz. Mahalle mahalle onlar çıktıkça biz çalışma yapacağız. Sürekli bir uyum içindeyiz. Aynı mahallenin sürekli kazılmasını istemiyoruz. İlk ay bu iki noktada ilerleme kaydettik" dedi. 


iş adamlarının sorularını cevaplayan Uysal, Beş binlik nazım imar planına uygun olarak yapılan binlik planın Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanmasının ardından uygulamaya geçileceğini belirtti. Uysal, "Haziran, temmuz gibi kazma vurulur. Bu yaz süreç tamamlanabilir" ifadesini kullandı. Uysal, bir iş adamının, mahkemeden yürütme kararı alınması halinde ne olacağıyla ilgili soru sorması üzerine şu ifadeleri kullandı: "Korkunun ecele faydası yok. Mahkeme kararı çıkacak diye çalışmayalım mı? Mahkeme kararları her zaman risktir. O gelecek diye çalışmazsak olmaz. Çalışıyoruz. 

Yüzde 40 plancılar uyamıyoruz, dedi. İlk biz uyacağız dedik. Parsel üretelim belediyeye parsel gelsin gibi bir derdimiz yok. Düzgün şehir olsun. Zayiatta sıkıntı yok. 

Yüzde 40'a uyuyoruz. Söz verdik mi takıntı yapıyoruz. 

Kasımda yetişir dedik ve arkadaşlarımız yetiştirdi. Haziran'da kazma vurulacak" 


GÜNISI VE KLİMALARA SINIRLANDIRMA 


Uysal, Muratpaşa'da görüntü kirliliğini ortadan kaldırmaya yönelik bir yönetmelik hazırladıklarını ve bu konu ile ilgili ilk açıklamayı da bu toplantıda yaptığını şu sözleri ile ifade etti. "Bugün 60. gün olduğu ve dava süresi geçtiği için kamuoyuna açıklıyorum. Bundan sonra Muratpaşa'da gün ısılar gizli olacak. Bir binaya başlarsanız beyaz yapmak zorundasınız. Dava açarlar diye konuşmamıştık. Gün ısı, çanak anten, klima dış üniteleri saklı olmak durumunda. İskan ruhsatı alabilmek için bunları yapmak zorundalar." 


YENİ BİNALARA STANDART GELİYOR 


Binalarda beyaz renk kullanımının zorunlu hale geleceğini belirten Başkan Uysal, bu amaçla bir caddedeki binaları örnek olması için belediye olarak boyayacaklarını kaydetti. Uysal, mevcut yapılarda yeni kuralların uygulanması yönünde yaptırım uygulamayı düşünmediklerini ancak zaman içinde daha soğuk renklerle boyanırsa sorunun çözüleceğini ifade etti. Ayrıca bir çok ülkeden örnek veren Uysal beyaz renk kullanımı ile sadece görüntü kirliliğinin önüne geçilmeyeceğini aynı zamanda binaların dış cephe boyalarının daha uzun kalacağını aktardı.

 

ARKA MAHALLE KAVRAMI YOK 


İlçede 'Arka mahalleler hizmet almıyor' diye bir yanılgı olduğunu ve ilçenin 3'te 3'sinin iyi hizmet edilmediği kanaatinde olduğuna vurgu yapan Uysal, "Sosyal adalet katılımcı yönetim anlayışıyla her mahalleye hizmet götüreceğiz. 500 kilometre sokak var. 


Antalya Ekspres


Geri Dön