30 / 04 / 2024

Kırcami'ye onay çıktı!

Kırcami'ye onay çıktı!

Antalya Muratpaşa Belediyesi Meclisi, Kasım ayı toplantısını belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda öne çıkan madde Kırcami konusuydu.Muratpaşa Belediye Meclisi'nde Kırcami bölgesinin 1/1000'lik planına onay çıktı.



Antalya Muratpaşa Belediyesi Meclisi, bin 477 hektar büklüğünde olan ve içinde 9 mahalle barındıran Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planını oy birliğiyle kabul etti. 


MURATPAŞA Belediye Meclisi 31 gündem maddesiyle bir araya geldi. Meclisin en önemli gündem maddesi olan Kırcami bölgesinin bin ölçekli uygulama imar planı oldu. Gündemin son sırasında yer alan madde önemine binaen yoklama ve olağanüstü önerge tekliflerinin ardından dördüncü sıraya alındı. Tarihi günlerinden birini yaşayan meclis salonu kararı merakla bekleyen Kırcami vatandaşları tarafından dolduruldu. 


"SEÇİMDEN ÖNCE TAPULARI VERECEĞİZ" 


Mecliste temsil edilen tüm siyasi partiler madde üzerinde olumlu karara varılarak, planın hayırlı olmasım diledi. Konuşmaların ardından Kırcami'nin bin ölçekli uygulama ilan planı oy birliğiyle kabul edildi. 

Oylamanın ardından söz alan Muratpaşa Belediyesi Planlama ve İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Öztürk," Kırcami planı tüm partilerin onayından geçmiştir. Önümüzdeki süreçte Büyükşehirden onayı alınıp, seçimden önce tapuları sahiplerine vereceğiz" dedi 


OYBİRLİĞİYLE ONAYLANDI 


Muratpaşa Belediye Meclisi'nde Kırcami bölgesinin 1/1000'lik planına onay çıktı. 1/5000'lik plan ise Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülmek üzere gündeme alındı. 

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami ve Alan mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmmı kapsayan alanın 1/5000'lik plana uygun bir şekilde hazırlanan 1/1000'lik Kırcami bölgesi imar planı komisyondan geldiği şekliyle meclisin onayına sunuldu. 


Muratpaşa Belediyesi Ak parti meclis üyesi Bahadır Yantaç," Senelerdir kırcami seçim malzemesi oluyordu. Kırcami'nin siyasi bir argüman olmasını istemiyoruz. Buranın halkın önünü açmak istiyoruz ve burası Antalya'nın bir kalesi, herkese hayırlı olsun. 

Mhp meclis üyesi Mustafa Taşbaş, " Daha iyi bir imar plam yapılana kadar en iyisi bu" diye konuştu. 


" SÖZÜMÜZÜ TUTTUK" 


Ümit Uysal" 30 Yıldır tartışma konusu olmuştu. Seçim zamanında biz kırcami konusunda söz verdik hemen ardından çalışmaya başladık, sivil toplumlarla ve meclis üyelerimizle tek tek görüşerek sonuca bağladık. 1/5000'lik plana uygun bir şekilde yapılmıştır, hiçbir değişiklik yapılmamıştır. %40 Zaiyat oranında ödün vermeden hazırladığımız plan kırcamimize değer katacak. 

Yeşil alanları bol, sosyal alanları yeterli, çocukların güvenle büyütülebileceği, beyaz ağırlıklı binaları, bisiklet yolları olan, büyük sitelerden oluşan güzel bir kent olacak" diye konuştu. 


"KISA ZAMANDA SONUCA BAĞLANACAK" 


Uysal, Kırcami'nde oluşacak şehrin sosyal seviyesini Türkiye'de bugüne kadar görülmemiş kalitede olacak. Ayrıca bu konu meclise olağanüstü önergeyle sokabiliriz ama komisyona gidecek. 

Komisyonun da 3 ayda sonuca bağlanması söz konusu. Olağan şekilde yetişmez tarih olarak, olağanüstü önergeyle bu mecliste komisyona havale edebiliriz. Zannederim buna Büyükşehirimiz de sıcak bakacaktır. 

Sonrasında komisyon çalışmaları devam edecek" şeklinde konuştu. 

Planlanan alanın büyüklüğü bin 477 hektar. Plana göre Kırcami'nde kişi başına 18 metrekare yeşil alan düşecek. Yüzde 40 zayiatla planlanan bölgede konut yoğunluğu az olacak. Kuzey ve güney olarak planlanan alamn sadece yüzde 36'sı konutlara ayrıldı, ticaret koridoru oluşturuldu. 

Kırcami'nin içinden geçen Düden çayı ve çevresi park alanı olarak planlandı. Plana göre Kırcami'nde; temalı ve botanikparklar, kokulu çiçek bahçeleri, kentsel tasarım alanları, kapalı spor salonu, kongre ve sergi merkezi bulunacak. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön