05 / 05 / 2024

Kırıkkale Yuva Mahallesi'nin çehresi değişecek!

Kırıkkale Yuva Mahallesi'nin çehresi değişecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin tatil olmasıyla birlikte Kırıkkale´de ziyaretlerine devam eden AK Parti Milletvekilleri, sivil toplum kuruluş yöneticileriyle buluştular. Can, TOKİ hakkında müjde verdi.



Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin tatil olmasıyla birlikte Kırıkkale´de ziyaretlerine devam eden AK Parti Milletvekilleri, sivil toplum kuruluş yöneticileriyle buluştular. Ziyarette  TOKİ  hakkında müjde veren Can, “Proje aşamalarıyla ihale tamamlandıktan sonra Yuva Mahallesi´nde temellerini atacağız. Yuva Mahallesinin çehresi değişecek” dedi.


EMEKLİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİLER


AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Milletvekilleri, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ile partinin yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Emekliler Derneği ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği´ni ziyaret ettiler. İlk olarak Emekliler Cemiyetini ziyaret eden milletvekilleri, emeklilerin sorunlarını dinlediler.


3 BİN 500 BAŞVURU BULUNUYOR


Arsa tahsisi yapılan TOKİ konutları için şu ana kadar 3500 civarında başvurunun olduğunu ifade eden Aytekin, emeklilerin sorunlarının en başında promosyon sorununun geldiğini dile getirdi. 2000 yılı öncesine kadar yapılan intibak sorununun halen devam ettiğini belirten Aytekin “Milletvekillerimizin ve il teşkilatının çalışmalarını ilgiyle takip ediyoruz. Ancak emekliler olarak öncelikli sorunlarımız var” dedi.


15 TEMMUZ NEDENİYLE GECİKMELER YAŞANDI


Emekliler Cemiyetinin yoğun talepleri üzerine TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde arsa tahsisinin yapıldığını ifade eden Milletvekili Ramazan Can, “Yuva Mahallesinde yapılması planlanan TOKİ konutları ile emeklilerimize içerisinde sosyal alanları, parkları olan büyük bir proje olacak. Bu konutların yapımının tamamlanması ile hem emeklilerimizin büyük bir sorunu çözülecek hem de şehrimizin atıl kalan bir bölgesi bu durumundan kurtulacak.”


YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ


“Emeklilerimizle ilgili hükümetimiz tarafından yapılan birçok iyileştirme çalışması 15 Temmuz süreci nedeniyle gecikmeye uğradı. Hükümetimiz tarafından emeklilerimiz için yapılan iyileştirme çalışmaları var. 15 Temmuz süreciyle bazı kanunlaştırmalarda gecikmeler yaşandı. Meclisimiz bu gecikmeleri gidermek için yoğun tempoyla çalışmaya devam edecek” dedi.


YAPILANDIRMAYI ANLATTILAR


Daha sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve oda başkanlarıyla buluşan Milletvekilleri, esnafları da ilgilendiren borçların yapılandırılması konusunda bilgi verdiler. Ülkemizin içerisinden geçtiği bu zor dönemlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Birlik Başkanı Süleyman Köstekli “Birlikten güç doğar. Bu zamana kadar Kırıkkale´de hep birlik ve beraberlik içerisinde olduk” şeklinde konuştu.



Pusula Gazetesi


Geri Dön