15 / 05 / 2024

Kırıkkale'de 5.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kırıkkale'de 5.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kırıkkale İcra Dairesi, Kızılcıkdere Köyü'nde bulunan arsa ve üzerindeki bina, sağımhane ve ahırları satışa çıkardı. İhalesi 24 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkullerin satış bedeli 5 milyon 144 bin 846 TL olarak belirlendi.



Kırıkkale İcra Dairesi, Kızılcıkdere Köyü'nde bulunan arsa ve üzerindeki bina, sağımhane ve ahırları satışa çıkardı. İhalesi 24 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkullerin satış bedeli 5 milyon 144 bin 846 TL olarak belirlendi.


T.C. KIRKLARELİ İCRA DAİRESİ 2016/448 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇİK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli Özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Kırklareli îli, Merkez, Kızılcıkdere Köyü, Kavakdere Mevkii, 3577 Parsel no'lu taşınmaz üzerinde 3 adet ahır binası, sağım  hane binası ve idari bina bulunmaktadır.


A) İDARİ BİNA: Tek katlı betonarme bir yapıdır. Çatısı kiremit ile örtülüdür. Duvarları tuğla ile örülü olup, sıvalı ve badanalıdır. Yönetici, veteriner, koridor, mutfak, yemekhane, soyunma, depo vc-duş bölümleri mevcuttur. Zemini seramik ile döşelidir. Duvarları ve tavan plastik boyalıdır. Giriş kapıları çelik+demir doğramadır. İsınma sistemi merkezi ısıtmalı kaloriferdir. Elektrik ve suyu mevcuttur. Alanı 156,00 m2'dir.


B) SAGIMHANE BİNASI: Tek katlı bir yapıdır. Çatısı çelik çatı olup, üzeri oluklu saç ile kaplıdır. Duvarları tuğla ile örülü olup, sıvalı ve boyalıdır. Kırklareli İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünce gönderilen mimari projeye göre süt odası ve çukur içi bölümleri mevcuttur. Süt toplama bölümünün zemini seramik döşelidir. Giriş kapısı ve pencereler plastik doğramadır. Elektrik ve suyu mevcuttur. Alanı 840,00 m2'dİr.


C) AHIR BİNALARI: 3 Adet olup, tek katlı yapılardır. Çatıları çelik çatı olup, üzeri oluklu saç ile kaplıdır. Duvarları kısmen tuğla ile örülü olup, sıvalı ve boyalıdır. İç zeminleri betondur. Giriş kapıları üstten askılı sürgü kapıdır. 3 adet sağmal ahırın toplam alanı 8.155,00 m2'dir. Taşınmazlar üzerinde büyükbaş hayvan ahırları, yönetim binası, su deposu, kantar vb.yapıların bulunduğu, ilgili parselin hayvancılık tesisi için ruhsatlandınldığı tespit edilmiştir.


Adresi : Kırklareli, Merkez, Kızılcıkdere Köyü, Kavakdere Mevkii,


Yüzölçümü : 85.100 metrekare


Arsa Payı : TAM


İmar Durumu :İmara esas bir yolu cephesi bulunmayan ve/veya mahkeme kanalıyla yol

geçit hakkı elde edilmemiş parseller üzerinde Kırklareli Çevre Düzeni planı hükümleri gereğince inşai uygulama yapılamamaktadır. Tarla vasfında olup, köy yerleşik alanı dışında kalmaktadır.


Kıymeti : 5.144.846,00 TL


KDV Oranı : %8


Kaydındaki Şerhler :.MAHRUMİYET YOKTUR.


1. Satış Günü . : 24/01/2017 günü 10:15- 10:20 arası


2. Satış Günü : 20/02/2017 günü 10:15- 10:20 arası


Satış Yeri :İstanbul Yolu I.Km.Kırklareli Ticaret Borsası Satış Salonu Mrkz/Kırklareli


------------------------------------------------------------------


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden Önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci'artırma

gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış • talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/448 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.05/12/2016


(*)lş bu ilan, tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(İİK m.126)_

(*) İlgililer tabirine inifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten Önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmekledir.


Geri Dön