28 / 04 / 2024

Kırılan cam masa nasıl tamir edilir?

Kırılan cam masa nasıl tamir edilir?

Cam, kırıldığında geri dönüştürülmesi zor olan bir malzeme gibi görülebilir. Ancak birkaç temel malzeme ile onarmak mümkündür. Yalnız, dikkat edilmesi gereken nokta hemen düzeltilmesi gerektiğidir. Peki kırılan cam nasıl tamir edilir, gereken malzemeler nelerdir? İşte detaylar...



KIRILAN CAMI TAMİR ETMEK MÜMKÜN MÜ?

Aşağıda sunulan kırılan camın onarım işlemi tek camlı cam ev eşyaları için tasarlanmıştır ve masalar, duş kapıları, vazolar, tek camlı pencereler ile yalnızca bir bölümünde çatlak bulunan çift camlı pencereleri içerir. Bu kılavuz, mevcut olmayan çatlaklar ve cam ön cam tabakaları arasında vakum oluşturmak için bir piston içine enjekte edilen reçineyi kullanarak kırık ön camı tamir etmek için hazırlanmıştır.

ADIM ADIM KIRILAN CAMI TAMİR ETME İŞLEMİ

Kırılan camı adım adım belirli malzemelerle tamir etmek mümkündür. Aşağıda kırılan camın tamir edilme adımları yer alıyor:

  • Bir veya iki damla bulaşık sabununu nemli bezin üzerine damlatın. Nemli bezle bulaşık sabununu cam yüzeyine nazikçe sürün. 

  • Cam yüzeyini bulaşık sabunuyla temizledikten sonra, temiz bir nemli bez kullanarak yüzeyi silin.

Kırılan cam masa nasıl tamir edilir?

  • Temizlik işlemi tamamlandıktan sonra cam yüzeyi tamamen kurumaya bırakın.

  • Karışım genellikle reçine ve sertleştirici oranının eşit olduğu, yani 50/50 oranında olduğu bir bileşimi içerir. Ancak, kullandığınız özel ürünün talimatlarını dikkatlice izlemeniz önemlidir. Karışımı oluşturmak için bir kürdan kullanarak en az 20 saniye boyunca iyice karıştırın. Epoksi karıştırıldıktan sonra, hızla koyulaşmaya ve sertleşmeye başlayacağından, karışımı hazırladıktan sonra mümkün olan en kısa sürede kullanmaya başlamalısınız.

  • Bir macun bıçağı kullanarak çatlağa hafifçe baskı uygulayın. Ardından yapıştırıcıyı çatlak boyunca ileri ve geri doğru hareket ettirerek, kırılan bölgeye nazikçe bastırın. Epoksi malzemenin en az beş dakika boyunca kürleşmesine izin vermek önemlidir.

  • Fazla epoksi malzemesini nazikçe bir tıraş bıçağı yardımıyla kazıyarak çatlağın üzerinde yükselen kısmını düzleştirin. Sonrasında, bu düzeltilmiş alanı hafifçe nemlendirilmiş temiz bir bezle üzerine az miktarda aseton uygulayarak silin.

  • Temiz bir bez ve cam temizleyiciyi kullanarak camı cilalayabilir ve yeni halini gözlemleyebilirsiniz.

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Kırık kapı nasıl tamir edilir? Çatlak kapı tamiri evde yapılır mı?

Damlayan musluk tamiri nasıl yapılır? Musluk bataryası tamir edilir mi? 


Geri Dön