27 / 04 / 2024

Su borusu çatlarsa nasıl tamir edilir?

Su borusu çatlarsa nasıl tamir edilir?

Su borusu tamirlerini evde yapmanız mümkündür. Plastik veya metal fark etmeksizin bazı malzemeleri kullanarak tamir edebilirsiniz. Peki su borusu çatlarsa nasıl tamir edilir ve hangi malzemeler kullanılır? İşte çatlak su borusunun tamir yöntemleri ile ilgili bilgiler...



PLASTİK BORU ÇATLAK TAMİRİ

Çatlak plastik tamirini yaparken kullanılan yöntemlerden biri de epoksi ile onarmaktır. Etkili bir malzeme olan epoksi macun ile çatlak plastik tamiri oldukça kolaydır. 

Epoksi macun ile plastik boru çatlak tamiri: Epoksi macunlar, iki farklı bileşenin bir araya getirilmesiyle oluşan son derece sağlam ve yüksek dolgu kapasitesine sahip yapıştırıcı malzemelerdir. Günümüzde pek çok firma, bu etkili epoksi macunları hem sanal mağazalarda hem de büyük yapı marketlerinde kullanıcılara sunar. 

Epoksi macununun kullanım yöntemi temelde aynıdır. İhtiyacınız olan tek şey, iki bileşeni yaklaşık 5 dakika boyunca iyice karıştırmaktır. Karışım homojen hale geldiğinde, macunu sızıntı olan çatlak plastik borunun üzerine bastırarak uygulayabilirsiniz. Daha iyi sonuçlar elde etmek için önceden su akışını kesmek ve plastik borunun yüzeyini hafifçe zımparalamak faydalı olacaktır.

Su borusu çatlarsa nasıl tamir edilir?

PLASTİK KELEPÇE İLE PLASTİK SU BORUSU DELİK TAMİRİ 

Plastik su borularında meydana gelen çatlaklar veya delikler için başvurabileceğiniz alternatif bir çözüm ise plastik kelepçelerdir. Bu yöntem oldukça basit olmasının yanı sıra, özellikle küçük deliklerin onarımı için son derece uygundur.

Suyu kestikten sonrasında içerisinde esnek ve yumuşak plastik malzeme bulunan bir kelepçeyi, su sızıntısı olan noktadaki plastik boruya monte ederek sıkıca vidalayınız. Bu yöntem özellikle küçük çaplı delikler için oldukça etkili olacaktır. Kelepçeyi sıkarken, içerisine bir miktar silikon yerleştirmeniz, ekstra su yalıtımı sağlayacaktır. Ancak mümkünse, tesisat suyunun ana vanasını bir gün süreyle kapatmanız da önerilir.

DEMİR SU BORUSU ÇATLAK TAMİRİ

Üstte önerdiğimiz epoksi macunu ve plastik contalı kelepçeyi başlangıçta plastik borular için tavsiye etmiştik. Ancak aynı ürünleri demir su borularının çatlak ve deliklerini kapatmak için de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Üstelik, özellikle epoksi macunun metal yüzeylerde daha etkili sonuçlar verdiğini belirtebiliriz.

Kırılan cam masa nasıl tamir edilir?

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Damlayan musluk tamiri nasıl yapılır? Musluk bataryası tamir edilir mi? 


Geri Dön