06 / 05 / 2024

Kırklareli'de kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor!

Kırklareli'de kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor!

Kırklareli’nin emlak sektöründe canlılık başladığı ve TOKİ konutlarının inşaatlarıyla bölgede hareketliliğin belirgin biçimde arttığı gözleniyor…



Altın Emlak Kırklareli Temsilcisi Oktay Buzol, Kırklareli merkezde üniversitenin açılması ve 40 bin kişilik kampüsün yapılmasıyla, şehrin genelinde hareketlenme gözlendiğini belirtiyor. Özellikle emlak sektöründe kiralama taleplerinin çok artmış olup, kiralık ev sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Oktay Buzol, ivme kazanan inşaat sektörünün, öğrenci sayısının artışıyla, daha çok artarak devam edeceğini söylüyor. 

Kiralık Daire Fiyatlarında Yüzde 10 Artış

Öğrenci hareketliliği ile birlikte çalışan personel sayısının da arttığının belirten Altın Emlak Kırklareli Temsilcisi Oktay Buzol, bu artışın organize sanayi bölgesindeki emlak satışlarına yansıdığını ifade ediyor. Özellikle eğitim yılının başlangıcı ve tayin dönemlerinde de kısmen artış gözlenebildiğini söyleyen Oktay Buzol şöyle devam ediyor:

“Satılıklarda metrekare fiyatları 800 TL ile 1.000 TL arasında değişiyor. Geçen yıl 400 TL ile 500 TL arasında olan kiralık daireler bu yıl 500 TL ile 600 TL. Kiralık fiyatlarında bu yıl yaklaşık yüzde 10 artış gözlenmiştir. Ticari emlak hareketliliği ise geçen yıla oranla daha hızlı. Bodrum, zemin veya çekme katlı bir dükkanın iyi lokasyondaki satılık metrekare fiyatı 1,250 TL. Kiralık dükkanlar merkezde en işlek caddede metrekarelere göre 50 ile 100 TL arasında talep görüyor.


Geri Dön