28 / 04 / 2024

Mersin'de yeni imar alanı sıkıntısı yaşanıyor!

Mersin'de yeni imar alanı sıkıntısı yaşanıyor!

Akdeniz Belediye Meclisi, haziran ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Mersin'de yeni imar alanı sıkıntısı yaşanıyor. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, yeni imar alanlarının oluşturulması noktasında sıkıntı yaşadıklarını söyledi.



Akdeniz Belediye Meclisi, haziran ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan meclis toplantısına, Akdeniz Belediye Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki meclis tutanak özetleri kabul edildi. Gündemin 3'üncü maddesinde yer alan, tapusu Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'nde bulunan bir parsel için hazırlanan 1/1000 ölçekli ilave imar planı teklifinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddesi, meclis üyelerinin oybirliği ile İmar Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna havale edildi. 


Bir sonraki gündem maddesinde yer alan, Karaduvar Mahallesi 6559 sokağın başlangıcından, Dumlupınar Caddesi'nin sağı ve solu olmak üzere 'İçkili Yer Bölgesi' tespiti ile ilgili teklif görüşüldü. Bu gündem maddesi de İmar Komisyonu, Çevre Komisyonu, Eğitim Kültür Komisyonu ve Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna gönderildi. 


Temenni ve öneriler bölümünde meclis üyelerinden gelen soruları yanıtlayan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, yerel yönetimlerin şehrin önünün açılmasında aktif rol alması gerektiğine değindi. Yatırımcıların kent planlamasındaki eksikliklerden ve bürokratik engellerden dolayı civar kentlere yöneldiğini vurgulayan Türk, "Örneğin yaklaşık 600 kişi istihdam edecek olan bir yatırımcıyı yıllardır bekletiyoruz. Çünkü o faaliyete uygun yeni imar alanları oluşturulması noktasında sıkıntı yaşıyoruz. 


Sermaye sahipleri kaçınılmaz olarak başka şehirlere kayıyor. Yakın çevremizde  Adana  ve İskenderun'a giden yatırımcılar var. Mersin'deki bütün belediye meclisleri ve Büyükşehir Belediye Meclisi ortak bir çalışmayla kentini önünü açmalıdır. Bu kentte kim bir taş üstüne taş koyarsa biz onu destekleriz. Desteklemezsek de her türlü eleştiriye açığız" dedi. 


Adana İlk Haber


Geri Dön