02 / 05 / 2024

Kırklareli'nde romanlara okuma evi yapılacak!

Kırklareli'nde romanlara okuma evi yapılacak!

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli´nde romanların eğitim seviyelerini yükseltmek amacıyla okuma evleri yapılmasının planlandığını bildirdi



Roman Dernekleri Federasyonu ile Trakya´daki Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanlarının ziyaretinde bir konuşma yapan Vali Aydoğdu, federasyon ve dernekler arasındaki koordinasyonun çok iyi sağlaması gerektiğini belirterek, Trakya´da yapılacak çalışmalarda ortak bir tutum sergileme taraftarı olduklarını söyledi.

Vali Aydoğdu, şöyle devam etti:
"Esasen benim gördüğüm Trakya´da çok fazla fark edilecek bir ayrımcılıkta yok. Toplumsal tabanda bir sorun yok. Bir kardeşlik, bir vatandaşlık havası var ve hepimiz aynı bayrağın altındayız. Bizim zaten, geniş çaplı bir halk eğitimi ile ilgili bir projemiz var. Meslek edindirme, iş kabiliyetleri konusunda kurslar açacağız. Müzikten örgüye, okumadan, yurttaşlık bilgisine kadar birçok konuyu kapsayacak. Romanlara yönelik okuma evleri yapılması planlanıyor. İŞKUR ile kurslar açılacak ve kursiyerlere de belirli bir ücret ödenecek. Bu kursu verdiğimiz insanların yüzde 5´ine iş verebilirsek başarı sağlamış olacağız. İlk başta herkese iş verilecek gibi bir durum söz konusu da değil."

Roman Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Bahattin Ulusoy ise nüfusa bakıldığında en çok roman topluluğunun Trakya´da vurgulayarak, "Ortak bir ses getirmek istiyoruz. Konut konusunda ortak karar alırsak iyi şeyler yapabiliriz" dedi. Roman Dernekleri Trakya Birliği Genel Başkanı Mustafa Taşçeviren ise ilk defa romanlara AK Parti hükümetinin sahip çıktığını ifade ederek, ayrımcılığı önlemek, kültürel, eğitim, konut ve istihdam yaratmak için çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti.

Ziyarete Kırklareli Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Ovarda, Babaeski Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Zümbül ve Lüleburgaz Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Metin Aygur katıldı.
AA

Geri Dön