28 / 04 / 2024

Kırklareli'nde satılık gayrimenkul 4 milyon 341 bin TL!

Kırklareli'nde satılık gayrimenkul 4 milyon 341 bin TL!

Kırklareli'nin Vize ilçesinde yer alan gayrimenkulün toplam bedeli 4 milyon 341 bin TL olarak belirlendi. Gayrimenkul açık artırma usulüyle 16 Eylül 2013 tarihinde satışa sunulacak...



T.C. VİZE İCRA DAİRESİ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Özellikleri:

Kırklareli İli, Vize ilçesi Devlet Mahallesi, Aktoprak Mevkiinde ekonomik bütünlük bulunduğundan tüm parseller birlikte satılacaktır. A harlî Ue tanımlı fabrika binası betonarme prefabrike, duvarları hafif gaz beton dış cephesi fırın boyalı oluklu levhalar ile kaplı, zemi­ni şap ve bir kısmı karo mozaik kaplı, pencereleri PVC doğrama, çatısı oluklu asbest levha ile  alanı 6512,25 m2 olup, elektrik ve su ihtiyacı için gerekli tedbirler alınmıştır B harfi ile tanımlı danış­ma ve nöbetçi kulübesi tek katlı, yığma kâgır, dışı sıvalı ve boyalı, çatısı kiremit kaplı 54,00 m2 miktarlı­dır. C harfi ile tanımlı yapı ev olarak kullanılmakta, tek katlı ve betonarmedir. Dış cephesi boyalı çatının bir kısmı kiremit, bir kısmı saç kaplanmıştır. Pencereleri PVC doğrama, elektrik ve suyu mevcuttur. 68,00 m2 miktarlıdır. D harfi ile tanımlı ev olarak kullanılan tek katlı betonarme binanın ise dış cephesi sıvalı, boya­sız, çatısı shingle kaplanmıştır. Yüksek eğimli çatı arasında yaşam mahalli bulunmaktadır. Pencereleri renk­li PVC doğrama olup elektrik ve suyu mevcuttur. Bina 96,00 m2 miktarlıdır. E harfi lojman, tek katlı yığ­ma dört girişli dış cephesi boyalı çatısı kiremit kaplı, pencereleri PVC doğrama 264 m2 miktarlı ve elektrik ile suyu mevcuttur. F harfi ile tanımlı Fabrika Binası beton prefabrik, duvarları hafif gaz beton dış cephe­si fırın boyalı oluklu levhalar ile kaplı bina yer almaktadır. Zemini şap kaplıdır. Pencereleri PVC doğrama, çatısı oluklu asbest levha ile kaplıdır. Bma alanı 1.996 m2’dir. G-H harfi ile Kazan Dairesi olarak inşa edil­miş tek katlı betonarme dış cephesinin bir kısmı sıvasız, çatısız beton tabliyeli bina mevcuttur. Bina alanı 861 m2’dir. 1 harfi ile tanımlı depo binası olarak kullanılan betonarme duvarları tuğla örülü dış cephesi fı­rın boyalı oluklu levhalar iie kaplı bina yer olmaktadır. Bina alanı 345,00 m2’dir. I harfi ile tanımlı sera ola­rak kullanılan çelik konstrüksiyon üzeri polikarbon levha kaplı bina yer almakta olup, bu binanın alanı 103 m2’dir. Bu taşınmazların tamamı arsa bedelleri ve bina bedelleri dahil olmak üzere 4.203.385,00-TL’dir. Taşınmazlar üzerinde mevcut 639 adet elma ağacı, 54 adet vişne, 63 adet kiraz, 18 adet kayısı, 5 adet ceviz,

87 adet üzüm, 25 adet armut, 814 adet çam, 62 adet kavak ve 2 adet ayva ağacı bulunmaktadır. Bu ağaçla­rın toplam muhammen bedeli ise 138.281,01-TL’dir.

Adresi: Devlet Mahallesi Düzova Caddesi No: 42 VİZE / KIRKLARELİ

Yüzölçümü: 44.176,25 m2

Arsa Payı: Tam

imar Durumu : Kat adetleri ve inşaat tarzı yukarıda belirtilmiş olup imar planında konut dışı kent­sel çalışma alam, yeşil alan, gelişme konut alanı içerisinde kalmakta ve kısmi olarak yola terk mevcuttur.

Kıymeti:4.341.666,01 TL

KDV Oranı:%18

Kaydındaki Şerhler : ipotek ve haciz

1. Satış Günü: 16/09/2013 günü 14:00-14:10 arası

2. Satış Günü : 11/10/2013 günü 14:00- 14:10 arası

Satış Yeri: Hükümet Konağı icra Dairesi Vize/Kırklareli

Satış şartları:

1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artır­mada tahmin edilen değerin yüzde 50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplammı ve satış gider­lerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birin­ci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50’sini, rüçhanlı alacaklılar var­sa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedel­le alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar ka­dar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masraftan alıcıya aittir. Tellaliye res­mi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve gi­derlere dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi tak­dirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanunu’nun 133’üncü madde­si gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zarar­lardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi aynca hük­me hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bil­gi almak isteyenlerin 2010/49 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 15/07/2013

(*) tlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Geri Dön