04 / 05 / 2024

Kırkpınar Alanı Rekreasyon projesi ihaleye çıkıyor!

Kırkpınar Alanı Rekreasyon projesi ihaleye çıkıyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'nin ihaleye çıkılacağını bildirdi. Gürkan, projede ihale aşamasında geldiklerini ve sürecin ardından yapım çalışmalarına ara vermeden başlayacaklarını söyledi.



Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'nin ihaleye çıkılacağını bildirdi.  Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, projede ihale aşamasında geldiklerini ve sürecin ardından yapım çalışmalarına ara vermeden başlayacaklarını söyledi. Projenin yapımının başlaması için Kırkpınar güreşlerinin bitmesinin beklemeyeceklerini belirten Gürkan şunları kaydetti:


''Sarayiçi Rekreasyon Projesinde son olarak elektrik tesisatıyla ilgili düzenlemeler yapılıyor. Hemen ihalesine çıkıp uygulamasına başlayacağız. Rekreasyon projesi için Kırkpınar'ı beklemeyeceğiz. Hemen başlayacağız. Bu alanda yürüyüş, gezi ve bisiklet yollarımız olacak. İçinde bir kumsalın da bulunacağı Sarayiçine yapacağımız gölette ışık, su ve müziğin beraber hareket ettiği bir sistemimiz de yer alacak. Buraya 6 adet kafeterya ve lokanta da yapılacak. Etap etap gerçekleştirilecek olan bu projeyle Edirne’de Karaağaç’tan sonra ikinci bir destinasyon oluşturacağız.”  Gürkan ayrıca Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerin ardından Kırkpınar stadyumunun yenileme çalışmasına da başlayacaklarını sözlerine ekledi.


Hürriyet 




Geri Dön