26 / 11 / 2024

Kırkpınar'ın restoran sayısı 3 yılda 24'e ulaştı!

Kırkpınar'ın restoran sayısı 3 yılda 24'e ulaştı!

Gruppo Genel Müdürü Mustafa Taşan, Kırkpınar adlı restoranı, modern esnaf lokantası şeklinde konumlandırdık. Beyaz yakalı çalışanları çekmeyi başardık. 3 yılda 24 restorana ulaştık. Bu yıl 45 milyon lira ciro yaparız dedi




FARKLI mesleklerden girişimcilerin biraraya gelerek kurduğu Grupponun bir markası olan Kırkpınar, beyaz yakalı çalışanlara modern esnaf lokantası konseptini kabul ettirerek, 3 yılda restoran sayısını 24e ulaştırdı. Gruppo Genel Müdürü Mustafa Taşan, gelen her franchise teklifini kabul etmeleri halinde bu sayının katlanacağını belirterek, Kırkpınar olarak çok hızlı büyümek yerine, iyi yönetebileceğimiz kadar lokanta açmak istiyoruz dedi. Çoğunlukla AVMlerde yapılanarak, halen 500 kişilik ekiple, günlük ortalama 10 bin kişiye hizmet verdiklerini anlatan Taşan, toplam satışları 35 milyon liraya ulaşan Kırkpınarda yıl sonu hedeflerinin 45 milyon lira olduğunu açıkladı.

Bu yıl 30u geçmeyecek
Şu anda İstanbul,  Ankara  ve Bursadaki bulunan lokanta sayısını yıl sonuna kadar 30a çıkarmayı planladıklarını belirten Taşan, şöyle konuştu: Gelecek yıl diğer önemli büyük şehirlere de lokantalar açılması planlanıyoruz. Sağlıklı büyümek için gerekli altyapıyı oluşturarak dengeli büyüyoruz. Büyüme planına gösterdiğimiz özenin daha fazlasını mutfağa gösteriyoruz. Tüm yemekleri merkezde yapıyoruz. Bu nedenle yeni lokantalar açma konusunda titiz davranıyoruz.

Aşçılar 24 saat çalışıyor
Üretimin merkezde büyük buharlı fırınlarda yapılmasının nedenini de standardizasyon ve kaliteyi güvence altına almak şeklinde açıklayan Mustafa Taşan, mutfaklarını şöyle anlattı: Aşçıbaşı Ramazan Çelebi ve Veysel Ekmen yönetiminde 50 kişilik bir aşçı grubu merkezde üretimi 24 saat çalışarak yapıyor. Üretim gıda mühendisleri tarafından sürekli denetleniyor. Ön pişirilmesi merkezde tamamlanan yemekler, sabah karşı lokantalara ulaştırılıyor ve servis öncesi son pişirmeleri yapılıp tezgaha taze olarak yemekler çıkarılıyor.

Edirneli angusların etinden başkasını mutfağa sokmuyor

MUSTAFA Taşan, Yüzde 100 doğal Kırkpınar başlığı altında uyguladıklarını yemek ilkelerine değinirken, bu doğrultudaki bazı kuralları şöyle aktardı: Ürünlerinde kesinlikle doğal olmayan hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Margarin, kıvam ve lezzet artırıcı bulyon gibi yüksek sodyum içeren ürünler, konserve, glikoz ve mısır şurubu, ithal et kesinlikle mutfağa sokulmuyor. Etlerimiz Edirneda Kırkpınar bölgesindeki çiftliklerinden sağlanıyor. Bu çiftlikte Angus tipi danalar da yetiştiriliyor. Yerli olmayan, ithal edilmiş, mevsiminde olmayan hiçbir ürün kullanılmıyoruz. Lokal üreticileri destekliyoruz. Yıllanmış küçük ve lokal üreticilerle çalışıyoruz. Yoğurt Silivride yapılıyor. Peynir helvası Malkarada, turşular Çubukta özel olarak imal ediliyor.

Patlıcan közleniyor, beğendi is kokar

BAŞTA hünkarbeğendi, keşkek, ciğer sarma gibi artık evlerde yapılmayan yemekler olmak üzere, sulu yemekler, zeytinyağlılar, tatlılar, meşhur Kırkpınar Köftesi ve Edirne tava ciğeri gibi tatlar şehir çalışanlarına sunuluyor. Mönüsü her gün değişen Kırkpınarın mutfağında 300 çeşit yemek pişiyor. Yemeklerde sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterirken lezzeti korumaya gayret ettiklerini de vurgulayan Mustafa Taşan, bu konuda yaşadıkları şu olayı da anlattı: Yemek kültürü çok gelişmiş bir çok müşterilerimizin yanında, maalesef bu beğendi is kokuyor diye şikayet eden müşterilerimiz de var. Bugüne kadar öyle beğendiler yemiş ki gerçek beğendi tadını unutmuş. Onlara tabi ki, gerçek beğendi için patlıcanların ateşte közlenmesi ve is kokması gerektiğini kibarca anlatıyoruz. Beğendi gibi yemeklerin yapımı için geleneksel yöntemlere riayet ediyoruz.
Hürriyet/Nilgün KARATAŞ


Geri Dön