05 / 05 / 2024

Kırmızı et için müthiş iddia! Fiyatların yükselmesi için depolarda bekletiyorlar!

Kırmızı et için müthiş iddia! Fiyatların yükselmesi için depolarda bekletiyorlar!

Son günlerde sıkça yapılan zamlarla adından epeyce söz ettiren kırmızı etteki fiyat artışlarının sadece maliyetlerin artmasından değil, fırsatçıların iş başında olmasından kaynaklandığı iddia edildi.



Vatandaşın artık almakta oldukça zorlandığı kırmızı etle ilgili çok önemli bir açıklama yapıldı.

Kırmızı etteki fiyat artışlarıyla ilgili müthiş bir iddiada bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, karkas et fiyatlarında son zamanlarda ciddi artışlar olduğunu hatırlatarak, kıymanın kilo fiyatının 225, kuşbaşının ise 245 liraya çıktığını vurguladı.

Kırmızı et için müthiş iddia! Fiyatların yükselmesi için depolarda bekletiyorlar!

Kırmızı etteki fiyat artışlarıyla ilgili milliyet.com.tr'ye değerlendirme yapan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu karkas et fiyatlarında son zamanlarda ciddi artışlar olduğunu ve kıymanın 225, kuşbaşının ise 245 TL’ye çıktığını hatırlattı.

Yaklaşık altı ay öncesine kadar bu fiyatların 125-130 lira bandında olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, kasapların artık fiyat etiketi koyamaz hale geldiklerini ve yaşanan bu durumu müşterilerine izah etmekte zorlandıklarını söyledi.

Kırmızı etin özellikle çocukların gelişiminde en önemli faktör olan aminoasitleri barındıran değerli bir besin olduğuna işaret eden Ağaoğlu, bundan dolayı kırmızı et üretiminin ve tüketiminin sürdürülebilir olması için kamu otoritesinin gereken tedbirleri alması, üretimin artırılması, fiyatların makul noktaya çekilmesine gayret edilmesinin gerektiğini söyledi.


Geri Dön