02 / 05 / 2024

Kırmızı ete zam var mı? Kırmızı ete kaç TL zam geldi?

Kırmızı ete zam var mı? Kırmızı ete kaç TL zam geldi?

Kırmızı ete zam yapılacağı iddiaları ortada dolaşmaya devam ediyor. Bu iddialara Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı yanıt verdi. İşte detaylar!



“TÜRKİYE’DE HAYVANCILIK BİTMEZ”

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, et ve süt sektörünün diğer mamullere göre en az zam yapıldığı gıda maddeleri olduğunu belirtti. Geçen yıl 110 TL olan bir çuval yemin, bugün 350 ile 400 TL’ye dayandığının altını çizen Yardımcı,” Biz besiciliğimizi kurtarmak istiyoruz eğer bu yönde atılım atılacaksa, üreticilerimize destek olmamız gerekir. Yemde, sütte, diğer konularda destek verirsek Türkiye’de hayvancılık bitmez. Spekülatörlüğe gerek yok. Türkiye’de güzel bir hayvancılık yapılmaktadır ancak destek gerekiyor. Süt bugün 10 TL bile olsa ucuz” dedi.

Yardımcı, TMO tarafından besiye uygun fiyata mısır ve arpa satışının tekrardan başlamasının faydalı olacağını aktardı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni doğan buzağılara yaptığı aşı ile 200 bin buzağının kurtarıldığını aktaran Osman Yardımcı, “ Eğer bu aşılar devam ederse 200 bin daha hayvan kurtarılırsa dışarıdan hayvan getirmemize gerek kalmaz. Güzel bir uygulama, yem desteği de yapacaklar. Üretici olmasa kasap da olmaz. Bakanlığımız tarafından yapılan uygulamalarda Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu da göz ardı etmemelidir” şeklinde konuştu.

Yakın zamanda kırmızı ete bir zam yapılmadığını yineleyen Yardımcı, “Geçen sene sattığımız etin kilosu ile şu sıralarda sattığımızın etin arasında yüzde 30 zam oranı var. Her gıda maddesine 3 veya 4 katı zam gelirken, baktığımız zaman şu an en ucuzu ettir. Pandemiden bu yana yüzde 30 ete zam geldi. Bu çok büyük bir zam değil nedeni de yeme yüzde 300 zam gelmiş. Girdilerimiz düşerse vatandaşımız daha ucuza et yiyebilir.

Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev nasıl yapılır?

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Benzin ve motorin fiyatlarında sürpriz gelişme! İşte 12 Ekim Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön