28 / 04 / 2024

Kırşehir Fatma Muzaffer Mermer Kız Lisesi yıkılacak mı?

Kırşehir Fatma Muzaffer Mermer Kız Lisesi yıkılacak mı?

Yıkılmayı bekleyen Fatma Muzaffer Mermer Kız Meslek Lisesi kaderine terk edildi. Kırşehir’de Ahi Evran Mahallesi’nde bulunan ve halen boş olan Fatma Muzaffer Mermer Kız Meslek Lisesi binası yıkılacağı günü bekliyor.



Eğitim yapılmayan okul tinercilerin ve mekanı oldu. Kırşehir’de şehir merkezinde yeni bina yapacak arsa bulamadıklarından dert yanan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri neden konuya bu kadar duyarsız. 

Kırşehir’de Ahi Evran Mahallesi’nde bulunan ve halen boş olan Fatma Muzaffer Mermer Kız Meslek Lisesi binası yıkılacağı günü bekliyor.


Adeta harabe bina görünümüne bürünen bir zamanların eğitim yuvasışimdilerde alkolikler ve tinerciler tarafından kullanılırken geceleri vatandaşlara korkulu anlar yaşatıyorlar.Tinerciler ve tacizciler yüzünden çocuklarını dışarı bırakamadıklarını ifade eden vatandaşlar, çözüm istedi.

Kırşehir Merkez’de bulunan ve çürük raporu verildiği için yıkılma kararı verilen Fatma Muzaffer Mermer Kız Meslek Lisesi yetkililerin ilgisizliği nedeniyle ucubeye dönüştü. Kapısına kilit vurularak çürümeye terk edilen bina içerisindeki demirbaşlar ile birlikte kaderine terk edildi. 


Bir zamanlar bahçesinde cıvıl cıvıl öğrencilerin koşturup oynadığı okul bahçesinde şuan  otlar  bitmiş, bakımsız bir mezbelelik söz konusu. Geçen zamanla birlikte harabeye dönüşmeye başlayan  okul yetkililerin dikkati çekmeyi bekliyor. 

Yıkımının bir an önce gerçekleşmesi için Kırşehir’deki yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar,  böylesine güzel bir yerin boşu boşuna beklemesine anlam veremediklerini ifade ettiler.

Yapılan kontrollerde depreme dayanıksız olduğu raporu  verilen ve bu gerekçesiyle boşaltılan  Fatma Muzaffer Mermer Kız Meslek Lisesi binası bir süre sonra Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi açılacağı söylemleri de kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı imzasıyla Kırşehir Valiliği’ne gönderilen yazıda, Bakanlık makamının 03.07.2015 tarih ve 6925108 sayılı onayı ile Fatma Muzaffer Mermer Kız Meslek Lisesi binasında Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi açılacağına karar verilmişti. Kentsel dönüşüm kapsamında Fatma Muzaffer Mermer Kız Meslek Lisesi’ne çürük raporu verilmesinin ardından İmam Hatip Lisesi’nin açılacak olması tepkilere neden olmuştu.


Geçtiğimiz yıl Gazetemiz Memlekette yayınlanan haber Kırşehir kamuoyunda geniş  yankı uyandırmış ve Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi çürük raporu verilen binada eğitime başlamamıştı. 

Hatırlanacağı üzere Fatma Muzaffer Mermer Kız Meslek Lisesi, çürük raporunun verilmesin ardından geçtiğimiz yıl apar topar boşaltılmıştı.

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, gazetemiz aracılığı ile yetkililere seslendiler;


“Çürük raporu verilen binada yeniden eğitim-öğretim yapılmaya devam edecek. Okulun depreme dayanıklılık testinden geçememesine rağmen yıkılmayarak yeni açılacak okuldaki öğrencilerin hayatı tehlikeye atılmıyor mu? Madem ilk kontrollerde depreme dayanıksız çıktı, nasıl oluyor da sonradan sağlam olduğu kanısına varılabiliyor. Çocuklarımızı bu okula göndermeyiz. Böyle bir binada eğitim verilmesi düşünülebilir mi? İnsan hayatı mı bu kadar ucuz, yoksa işin içinde başka bilinmeyen bir şeyler mi var?  Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu çocukların başına bir hal geldiğinde mi önlem alınacak? Açılacak olan İmam Hatip Lisesi’nin başka bir binaya taşınması gerekir. Okulun bu durumuna yetkililerin bile bile göz yummasına inanamıyoruz.  Daha yolun başındayken il yöneticilerini ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.  Buradan yetkililere sesleniyoruz, umarız uyarılarımız dikkate alınır.”



Kırşehir Memleket Gazetesi


Geri Dön