29 / 04 / 2024

Kırşehir'de 24 metruk bina yıkıldı!

Kırşehir'de 24 metruk bina yıkıldı!

Kırşehir'de, suç oluşumunda fiziki faktör olarak değerlendirilen metruk binalardan 24'ünün belediye ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirildi.



Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, önleyici polislik hizmetleri kapsamında harekete geçerek suçun oluşumunda fiziki faktör olarak değerlendirilen ve suçluların gizlenmesine zemin hazırlayan kent merkezindeki farklı mahallelerde bulunan binaların tespitini gerçekleştirdi.


Yaklaşık 3 yıl önce başlanan çalışmalar kapsamında 2014 yılında 23, 2015 yılında 11 ve bu yıl da 5 binanın metruk halde bulunduğu ve tehlike arz ettiği tespit edildi.


Bina sahipleriyle irtibata geçen polis ekipleri, metruk binaların güvenliğinin sağlanması, bu yapılamıyorsa yıkımı ya da sağlamlaştırılmasının gerçekleştirilmesi yönünde muvafakatlerini aldı.


Hukuki işlemlerin ardından 2014 yılında 13, 2015 yılında 7 ve bu yıl 4 bina belediye ekipleri tarafından yıkılarak çevre düzenlemesi yapıldı. Bu sürede, fiziki koşulları kısmen iyi olan diğer metruk binalar sağlamlaştırıldı.


Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen bu çalışma nedeniyle metruk binaların bulunduğu mahallelerdeki vatandaşlar, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.


Tehlike arz eden ve çevre kirliliğine de neden olan metruk binaların tespitine yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.



Habertürk


Geri Dön