27 / 04 / 2024

Kırşehir'de cephe iyileştirme çalışmaları başladı!

Kırşehir'de cephe iyileştirme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kırşehir BelediyesiCacabey Meydanı ve çevresi, Lise Caddesi, Ankara Caddesi ve Terme Caddesi'ndeki binalarda cephe iyileştirme çalışması başlattı.




Kırşehir Belediyesi Kırşehir’in Vitrini olan Cacabey Meydanı ve çevresi, Lise Caddesi,  Ankara  Caddesi ve Terme Caddesi  genelindeki binaların fiziki görünümlerini iyileştirecek bir dönüşüm başlatıyor. Bina cephelerinin belediye tarafından yapılan projeye uyumlu hale getirilmesi ile, binalar birbirine uyumlu renklere boyanacak, klimalar belirli bir düzene göre yerleştirilecek, işyeri tabelaları disiplin altına alınacak.

Bu kapsamda pilot bölge olarak belirlenen Cacabey meydanındaki binaların cephe giydirmeleri başladı. 

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ; Cacabey Meydanı Cephe Düzenlemesi çalışmamızda ilk bina Ziraat Bankası bitmek üzere, İnşallah meydan daha da güzelleşecek

Kırşehir’in vitrini olan Cacabey Meydanı ve çevresi, Lise Caddesi, Ankara Caddesi ve Terme Caddesinde şehrimize yakışan bir kimlikte cephe düzenlemeleri projesini hazırladık ve cephe düzenlemesi yapacak hemşerilerimizin kullanımına sunduk.Her caddenin kimliğinin ve ihtiyaçlarının farklı olduğunu göz önünde bulundurarak profesyonel bir ekiple hazırladığımız cephe düzenlemesi projemiz ile caddelerimizin daha nezih bir görüntüye sahip olması amaçlanmıştır. Dış cephe ve yalıtım çalışması yapılarak görsel anlamda kirliliğe sebep olan binaların dış cephelerinin yenilenecek”

Kırşehir Belediyesi olarak görsel kirliliğe izin vermediklerini, daha önce birçok mahallede gerçekleştirilen dış cephe yenilenme çalışmasının bu yıl Ana caddelerde devam ettiğini belirten Başkan Bahçeci  “Kırşehir, kültür, tarih ve cazibe merkezidir. Bu açıdan şehrin aynası sayılan ana cadde ve bulvarda, çarşı içerisinde, Dış Cephe  projesi kapsamında Ana caddelerdeki  binalar renk cümbüşüne, görsel kirliliğe ve tabela kirliliğine son veriyoruz. Görsel kirlilik arz eden yapıların tamamında iyileştirme açısından cephe çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Tabi ki bu caddelerimiz  başka bir fonksiyon kazandırılmalı ve canlılık olmasını düşünüyoruz.Çevresi ile bütünleşen pırıl pırıl bir ortam oluşturuluyor. Böylesine güzel, anlamlı ve hayırlı bir hizmeti yerine getirdik.Çalışmalarımız sırasında bizleri anlayışla karşılayacak ev sahiplerine, esnaf kardeşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Proje tamamlandığında Cacabey Meydanı ve çevresi, Lise Caddesi, Ankara Caddesi ve Terme Caddesi daha modern bir görünüme kavuşacaktır.”dedi.

 



Kırşehir Belediyesi




Geri Dön