28 / 04 / 2024

Kırşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kırşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şanser Duran, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini, sonuçlandığında Kırşehir'in çehresinin değişeceğini, kentsel dönüşüm kapsamında evini yenileyenlere 600 TL yardım yapıldığını söyledi...



Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şanser Duran, "Dönüşüme tabi tutulacak riskli binaların hak sahiplerine bakanlığımızca anlaşmalı bankalar aracılığıyla kredi sağlanmakta. Bu faiz desteği, 2 yıl geri ödemesiz azami 10 yıla kadar ve kullanılan kredinin faiz kısmının yüzde 4'ü olarak gerçekleşmekte. İs yerlerinde ise faizin yüzde 3'üne kadar bakanlığımızca karşılıksız destekler sağlamakta. Bunlar da 2 yıl geri ödemesiz 7 yıla kadar verilebilmekte." dedi. 


Şanser Duran, binasını veya iş yerini geri dönüşüme tabi tutacak kişilere bakanlık tarafından 18 aya kadar 600 lirayı bulan kira yardımı yapıldığını ifade etti. Duran, şöyle konuştu: "5 Ekim 2010 tarihinde 35 ilde Türkiye genelinde kentsel dönüşüm faaliyetleri başlatıldı. Bu bağlamda eski doğum evinin dönüşümü ilk olarak gerçekleştirildi. Yine ilerleyen süreçte bu yıl içerisinde Kırşehir'de 7 adet bağımsız binanın kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları devam etmekte. Bunların toplam kapalı alanı 6 bin 600 metrekare. Şehir merkezinde 2 inşaatın yıkımı gerçekleştirildi ve hızla inşaatları devam ediyor." Kırşehir'in geri dönüşümünde öncülük yapan hak sahibi İbrahim Güvenç ise "İnceleme yaptırdık, bina çürük çıktı. Bize kentsel dönüşüm önerdiler. Müracaat ederek işimizi sonuçlandırdık ve kısa sürede binamızı bu hale getirdik. Binada artık bir sıkıntı olmayacağından dolayı mutluluk içindeyiz." diye konuştu. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön