29 / 04 / 2024

Kırşehir'de kira fiyatları yükseldi!

Kırşehir'de kira fiyatları yükseldi!

Kırşehir'den üniversite tercih eden öğrenciler kayıtlarını yaptırmak için gelirken, ev kiralarında da öğrencilerin gelmesiyle birlikte artış oldu. Kırşehir'de kira fiyatları üniversiteli öğrencilerin gelmeye başlamasıyla birlikte arttı.



Üniversite eğitimini ilimiz Kırşehir’de yapacak öğrencilerin gelmesini fırsat bilen ev sahipleri, kiralarda fiyat artışına giderken, ev tercihinde özellikle merkeze yakın ve merkezdeki evler tercih ediliyor.Eşyalı evlerin 600 ile 800 TL arasında kiraya verildiği şehrimizde, eşyasız olarak da 400 ile 600 TL arasında kiralık evler bulunuyor.


Yurt ve apart sayısının yetersiz olması dolayısıyla ev arayışına giren öğrenciler, fiyat artışı ile birlikte sıkıntı çekerken, 5-6 kişilik gruplarla bir arada da evler tutularak, öğrenciler birbirlerine maddi açıdan destek oluyor.


Kırşehir'de kira fiyatlarındaki artışla ilgili bilgiler veren Kırşehirli emlakçı Ziya Dulkadiroğlu, “Kira fiyatlarında artış var. Üniversite kayıtları başladı şu anda ve öğrencilerin Kırşehir’e gelmesiyle kira fiyatlarında büyük bir artış var. Talepten dolayı artış söz konusu. Öğrenciler genellikle apartları tercih ediyorlar. Apartlar da dolduğu için evlere yöneliniyor. Bu da fiyatlarda artış olmasına neden oldu. Fiyatlar 400 ile 600 arasında değişiyor. Tek olarak tutulan evler 1+1 ve bu şekildeki evler de yok denecek kadar az durumda. Eşyalı evler daha çok tercih ediliyor. Öğrenciler için eşya almak bir külfet oluyor ve eşyalı evi tercih ediyorlar. Fakat eşyalı evler de çok az bulunuyor. Eşyalı evlerin fiyatları da 600 ile 800 TL arasında oluyor” dedi.


Kırşehir Çiğdem


Geri Dön