29 / 04 / 2024

Kırşehir'e yeni hükümet binası!

Kırşehir'e yeni hükümet binası!

Kırşehir Ankara Caddesi üzerinde bulunan ve deprem riski nedeni ile yıkılan eski hükümet binası yerine yenisinin inşa edileceğini Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk açıkladı.



Ankara Caddesi üzerinde bulunan ve deprem riski nedeni ile yıkılan eski hükümet binası yerine yenisinin inşa edileceğini Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk açıkladı.


Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk yaptığı açıklamada, “Yıkılan eski hükümet binasının yeniden aynı yerine inşası noktasında bizlerin de görüşlerini alarak bizlere yardımcı olan Kırşehir sevdalısı insanlara teşekkür ederim” dedi.


Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk alan üzerinde yapılacak olan çalışmaları anlattı. Öztürk, “AK Parti milletvekili Salih Çetinkaya milletvekili olarak yemin ettiği gün bizleri arayarak bölge hakkında görüşlerimizi aldı. Birlik başkanı olarak Kırşehir’in bir evladı olarak Salih bey’e teşekkür ediyorum. Hükümet binasının yerinin neresi olması noktasında bize soruldu. Bizlerde yetkililere yıkılan yere tekrar hükümet binası inşaatının yapılması gerektiğini söyledik. 6.5. dönümlük bir alan var. Dikey şekilde bütün kurumlar o alan üzerinde toplanabilir. Kendim de inşaat işleri ile ilgilenmekteyim verdiğimiz bu fikir incelendi ve akla yattı. Bize bağlı 19 oda 12 bin 800 üye var. Oda başkanları ile bir araya gelerek istişare yaptık ve ortak görüşümüzü meclise bildirdik” dedi.


“PROJELER ÇİZİLEREK HAZIRLIK ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI”


Esnaf Odaları Birlik Başkanı Öztürk, bölge üzerinde projelerin çizilerek hazırlık çalışmalarının başladığını öğrendiğini ve bu durumun Kırşehir’de bulunan esnafları ise mutlu ettiğini şöyle anlattı:


“Bölge esnafı ve Kırşehir esnafı adına alan üzerinde yapılan çalışmalar için herkese teşekkür ediyoruz. Halk için de hükümet binasının merkezde olması avantaj olacaktır. Hükümet binasının şehrin dışında olması da halk için bir zulüm olacaktı. Salih beyin çalışmaları ve birlik içerisinde görüş alınarak tekrar hükümet binası olarak alanın kullanılacak olmasını hiç kimse unutmayacaktır. Halka sunulsa kesinlikle halk da şehrin merkezinde birimlerin olmasını isteyecektir. Yapılan çalışmalar üzerinde emeği geçen AK Parti Milletvekili Salih Çetinkaya’ya, MHP Milletvekili Yıldırım Türk’e, Kırşehir Valisi Necati Şentürk’e, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeciye’de teşekkür ederim”


Yapılan çalışma hakkında ise Kırşehir AK Parti Milletvekili Salih Çetinkaya ise bölge esnafı, iş adamları ve Kırşehir halkı ile istişarelerin devam ettiğini söyledi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön