18 / 05 / 2024

Kış gitmek bilmedi! Soğuklar o günden sonra Türkiye'yi fena vuracak!

Kış gitmek bilmedi! Soğuklar o günden sonra Türkiye'yi fena vuracak!

Havalar ne zaman ısınacak? Yaz ne zaman gelecek? soruları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Uzmanlar uyardı. İşte detaylar!



Türkiye'nin ünlü meteorologlarından biri olan Kerem Ökten, geçtiğimiz günlerde de yaptığı bir açıklama ile yani El Nino hava sisteminin Türkiye'yi vuracağını ve yaz aylarının serin ve yağışlı geçeceği yönünde değerlendirmede bulundu. Uzman isim Kerem Ökten, haziran ayına dair de yeni uyarılarda bulunarak, sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşların tedbirli olmalarına dair uyarıda bulundu.

El Nino hava sistemi, deniz suyu sıcaklıklarındaki değişimler ile birlikte ortaya çıkan bir meteorolojik bir olaydır ve dünya üzerinde de hava şartlarını etkileyebilir. Kerem Ökten'in bu uyarısı ile beraber, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde serin ve yağışlı bir yaz mevsimi yaşanacağı öngörülüyor.

İL İL HAVA DURUMU!

Bilhassa sıcak havalara alışkın olunan yaz aylarında olacağı düşünülen yani beklenen serinlik, vatandaşların giyim ve aktivitelerini etkileyeceği gibi tarım ve turizm sektörlerini de etkileyebilir. Serin hava koşullarının ay ortasına kadar devam etmesi halinde sıcaklıkların artması ile birlikte dikkatli olunması gereken kuvvetli sıcaklar ile karşılaşma olasılığı da bulunuyor.

Kış gitmek bilmedi! Soğuklar o günden sonra Türkiye yi fena vuracak!Kış gitmek bilmedi! Soğuklar o günden sonra Türkiye yi fena vuracak!Kış gitmek bilmedi! Soğuklar o günden sonra Türkiye yi fena vuracak!

UZMAN İSİM KEREM ÖKTEN TARİH VERDİ!

Kerem Ökten, haziran ayına ilişkin de uyarılar yaparak, sosyal medya hesabından şu şekilde paylaşım yaptı; "Türkiye'de yarın beklenen sıcak havalardan sonra, Cuma gününden başlayacak şekilde havalar tekrar serinliyor. Özellikle akşamlar daha serin olacak. Cuma günü başlayacak serin süreç, ay ortasına kadar bu şekilde devam edecek. Ay ortası ise Türkiye'ye kuvvetli sıcakların gelme olasılığı bulunuyor."

Meteorolog Kerem Ökten'in uyarısı, halkın bilinçlenmesine ve mevsim koşullarına uygun önlemler almasına yardımcı oluyor. Bu konuda özellikle vatandaşların giyim seçimlerini ve dış mekan etkinliklerini bu bilgilere bakıldığı zaman planlamalar son derece önemlidir. Aynı şekilde tarım sektörü de yaz ürünlerinin yetişmesi ve hasat zamanları bu hava şartlarına göre düzenleyebilir.


Geri Dön