04 / 05 / 2024

Kış mevsimi için dekorasyon önerileri!

Kış mevsimi için dekorasyon önerileri!

Son zamanlarda artan ve bu kış iyice oturan dekorasyon trendi, rustik görünümler, doğal renk tonları ve sıcak dokular, romantik baskılar ile adeta bir kış evi yaratmak. Peki bu görünümü nasıl yakalayabiliriz?



Evinizi bu kış yeniden düzenlemeyi düşünüyorsanız, 2015 ev dekorasyonu trendlerini incelemenizde fayda var. Nitekim son zamanlarda artan ve bu kış iyice oturan dekorasyon trendi, rustik görünümler, doğal renk tonları ve sıcak dokular, romantik baskılar ile adeta bir kış evi yaratmak. Peki bu görünümü nasıl yakalayabiliriz?


Öncelikle eğer imkanımız var ise işe duvarları boyamakla başlamak iyi olur. Tek bir duvara doğal ahşap, beton veya tuğla görünümüne sahip duvar kağıdı uygulaması yapıp diğer yüzeyleri seçtiğimiz duvar kağıdına yakın pastel bir renkte ya da tamamen kontrast bir tonda boyamak iyi olabilir. Ancak şunu unutmamak lazım ki odanızın tüm duvarlarında yoğun kırmızı ve tonlarını içeren bir renk skalası seçmek

sıcaklık algısı yaratabileceği gibi bir süre sonra psikolojiniz üzerinde negatif etkilere sahip olabilir.

Dolayısıyla aşırı koyu tonlara gitmemekte fayda var.




İkinci olarak yapabileceğimiz şey, mobilyalarımızın tekstilini düşünmek. Bu noktada yeni bir mobilya

almak yerine, mobilyanızın yüzeyini yeniden kaplatabilirsiniz. Üstelik bu yöntem size koltuğunuz kollarını, sırtını ve minderlerini ayrı ayrı düşünme fırsatı verecektir. Bu kış pastel tonlar üzerine floral desenler

oldukça moda. Tekstilinizi dokulu seçmek ve yine örneğin kollarda kumaşa deri eklemek iyi bir seçim olacaktır. Eğer yatak odanızda bir değişiklik yapacaksanız, mobilya iskeletini koyu bir renge boyatmak ve rengi nevresim ile yastıklarınızda yakalamak daha başarılı bir sonuç verecektir. Nevresim ve battaniyelerde ise piti kareli desenler, örgü battaniyeler, geyik figürlü desenler sezonun trendleri arasında.



Mekanlarda hasır seçimleri, sepetler ve gece lambaları büyük yer tutacak. İçerisine koyacağınız renkli yapma çiçekler ile sepetlerinizi, dekorasyonunuzu bütünlemek için kullanabilir, yanına farklı boyutlarda hasır sepetler ekleyebilir ve hakim rengi içeren baskılı porselenden gövdeleri olan büyük gece lambalarını düşünebilirsiniz.


Gelelim duvarlarınızda yer alan tablolara. Tablo seçimleri bu kış yerini daha sade görünümlere bırakıyor. Sade bir fon üzerine portre çizimlerini, hayvan figürlerini veya çok fazla renk skalası içermeyecek şekilde baskıları kullanabilirsiniz.



Hürriyet Yazar Kafe


Geri Dön