Ekonomi

Kısa süreli çalışma ödeneği kimlere verilir? Kısa çalışma ödeneği işsizlik maaşını etkiler mi?

Kısa çalışma ödeneğine dair sorulan pek çok soru bulunmaktadır. Pandemi ile verilmeye başlayan kısa süreli çalışma ödeneği tekrardan gündemde yer alıyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular ve yanıtlar! İşte bu soruların merak edilen yanıtları…

Kısa süreli çalışma ödeneği kimlere verilir? Kısa çalışma ödeneği işsizlik maaşını etkiler mi? şeklindeki sorular sürekli sorulmaktadır. İşte bu soruların merak edilen yanıtları…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Adını pandemi ile birlikte sıklıkla duyduğumuz kısa çalışma ödeneği, iş yerlerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması ya da durdurulması hallerinde, üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ALAN İŞÇİYE İŞVEREN ÜCRET ÖDER Mİ?

Kısa çalışma yapan işçinin çalışılmayan hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine dair ücret ve kısa çalışma ödeneği miktarı, kısa çalışma yapılan süre ile orantılı olarak işveren ve Kurum tarafından ödenmektedir.

İşte kısa süreli çalışma ödeneğine dair merak edilen diğer detaylar…

KISA SÜRELİ ÇALIŞMA ÖDENEĞİ KİMLERE VERİLİR?

Kısa çalışma başvurularında, kısa çalışmanın başladığı tarih itibarıyla son 120 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 600 gün süre ile prim ödeme şartlarını taşıması halinde ilgililer kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İŞSİZLİK MAAŞINI ETKİLER Mİ?

Kısa çalışma ödeneği işsizlik maşını etkiler mi sorusunun yanıtı; kısa çalışma ödeneği olarak yapılan ödemeler işsizlik ödeneği süresinden düşülmektedir.

BAKAN BİLGİN’DEN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ AÇIKLAMASI

Afetzedelerin yaralarının sarılabilmesi için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bakanlıklar ve devletin tüm kurumları seferber olmuş halde. Deprem felaketinden etkilenen 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği devreye alınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili "Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile uygulamaya alınacak" ifadelerine yer verdi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ HANGİ İLLERDE VERİLECEK?

Kısa çalışma ödeneğinin Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Hatay illerini içine alan 10 ilde uygulamaya alınması bekleniyor.

Dolar sınırları zorluyor! Dolar almak için doğru zaman mı? İşte detaylar!

Evde bakım maaşı yatan iller şubat 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 15 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!