28 / 04 / 2024

Kıyı ve Liman Yapıları, Demiryolları İnşaatları Deprem Yönetmeliği!

Kıyı ve Liman Yapıları, Demiryolları İnşaatları Deprem Yönetmeliği!

Kıyı ve Liman Yapıları, Demiryolları, Hava Meydanları İnşaatlarına İlişkin Deprem Teknik Yönetmeliği 18 Ağustos 2007 tarihinde 26617 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yer alan maddeler...



YÖNETMELİK


Ulaştırma Bakanlığından:


KIYI VE LİMAN YAPILARI, DEMİRYOLLARI, HAVA MEYDANLARI İNŞAATLARINA İLİŞKİN DEPREM TEKNİK YÖNETMELİĞİ


             Amaç ve kapsam

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Türkiye’de yeni yapılacak, büyütülecek, değiştirilecek kıyı-liman, demiryolu ve hava meydanı yapılarının depreme dayanıklı tasarımı ve bu tür mevcut yapıların deprem performanslarının değerlendirilmesi için gerekli kuralları ve minimum koşulları düzenlemektir.

             (2) Bu Yönetmelik, 6/3/2006 tarihli ve 26100 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmeliğin kıyı ve liman yapıları, demiryolu köprüleri ve hava meydanı yapıları hususlarında tamamlayıcısı niteliğindedir.

             Dayanak

             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 9/4/1987 tarihli ve 3348 sayılı Ulaştırma Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 9 uncu maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanmıştır.

             Uygulanacak Esaslar

             MADDE 3 – (1) Kıyı-liman yapıları, demiryolu yapıları ve hava meydanı yapılarının depreme dayanıklı tasarımı ve deprem performanslarının değerlendirilmesi için bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Kıyı ve Liman Yapıları, Demiryolları, Hava Meydanları İnşaatlarına İlişkin Deprem Teknik Esasları uygulanır.

             (2) Kıyı ve Liman Yapıları, Demiryolları, Hava Meydanları İnşaatlarına İlişkin Deprem Teknik Esasları; Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayımlanan "Kıyı Yapıları ve Limanlar Planlama ve Tasarım Teknik Esasları", "Demiryolları Planlama ve Tasarım Teknik Esasları", "Hava Meydanları Planlama ve Tasarım Teknik Esasları" ve "Geoteknik Tasarım Esasları" ile birlikte kullanılır.


             Yürürlük

             MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelik 1/9/2008 tarihinde yürürlüğe girer.


             Yürütme

             MADDE 5 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma Bakanı yürütür.



Devamı için tıklayın


 


Geri Dön