03 / 05 / 2024

“Kıyma fiyatları 400 TL’ye çıkacak” dedi! Duyanların aklı başından gitti!

“Kıyma fiyatları 400 TL’ye çıkacak” dedi! Duyanların aklı başından gitti!

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, Türkiye'deki hayvancıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Çiftçi hayvanını kesip, elde ettiği parayı kur korumalı mevduata koysa daha iyi. Üretince zarar ediyor" şeklinde konuşan Solakoğlu et fiyatlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmede bulundu.



6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 50 bine yakın insanın hayatını kaybetmesi sebebiyle asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7.8 ve 7.6 şiddetli depremlerin hayvancılığa verdiği zararların anlatan Solakoğlu, et ve süt sektöründeki krizin etkilere de değendi.

Litre başına sürekli zarar eden çiftçilerin süt veren ineklerini kesmeye başlamasının yarattığı krizin ülkedeki hayvan varlığını her geçen gün daha da azalttığını ve bu durum da fiyatların yükselmesine sebep olduğunu söyleyen Solakoğlu, hayvancılığın geldiği son noktayı şöyle özetledi:

“Üreticinin hayvancılık yapması için ekonomik hiçbir sebebi kalmadı. Bir hayvanı kestiğiniz zaman elde ettiğiniz parayı kur korumalı mevduata koyup, oturun daha iyi. Üretince sürekli zarar ediyorsunuz.”

“Kıyma fiyatları 400 TL’ye çıkacak” dedi! Duyanların aklı başından gitti!

HAYVAN VARLIĞI AZALDI, ET FİYATLARI FIRLADI

Süt veren ineklerin kesime gitmesi nedeniyle ülkenin hayvan varlığının azaldığını ifade eden tarım uzmanı Ali Ekber Yıldırım ise, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2022 senesinde ülkedeki hayvan varlığının yüzde 5,7 oranında azaldığını ve sığır varlığının ise 18 milyondan 17 milyona düştüğünü söyledi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön