06 / 05 / 2024

Kızılay'ın Yalovadaki binası artık yaşlı rehabilitasyon merkezi!

Kızılay'ın Yalovadaki binası artık yaşlı rehabilitasyon merkezi!

Marmara depreminden sonra Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Federasyonu-Japon Kızılhaçı tarafından yaptırılan bina Yaşlılar Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmete girecek



Türk Kızılayından yapılan açıklamada, Marmara depreminden sonra Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Federasyonu-Japon Kızılhaçı tarafından yaptırılan binanın inşaat ihalesinin tamamlandığı, inşaat faaliyetinin tamamlanmasının ardından yüksek standartlarda bir Yaşlılar Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmete sokulacağı bildirildi.

Açıklamada, Yalovanın Termal ilçesine bağlı Kiliorman mevkisinde bulunan ve kullanım hakkı 2008 yılında Türk Kızılayına devredilen, Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili olarak bazı basın organlarında bazı olumsuz haberlerin yayımlandığı belirtildi. Orman Bakanlığınca SSKya tahsis edilen 20 bin 395 metrekare yüzölçümüne sahip arsa üzerine Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Federasyonu-Japon Kızılhaçı tarafından Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin yaptırıldığı ifade edilerek şöyle denildi:

"Ancak bina SSK tarafından kullanılmadığından, 2008 yılında söz konusu binanın kullanım hakkı 20 yıllığına Türk Kızılayına devredilmiştir. Kurumumuz bu bina ile ilgili olarak fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yönetim kurulunun aldığı karar gereği Yaşlılar Rehabilitasyon Merkezine dönüştürmek için çalışmalara başlanmış ve bu maksatla 16.11.2010 tarihinde Huzurevine Dönüşüm Projesi ihalesi yapılmıştır. İhale neticesinde yüksek standartlarda yaşlı rehabilitasyon merkezine dönüşüm proje çalışmalarına başlanmış, avan projeler Yalova Belediyesince onaylanmış ve onaylanan avan projeler doğrultusunda uygulama projesi aşamasına geçilerek proje aşaması sonuçlandırılmıştır. Yapı ile ilgili inşaat ihalesi de tamamlanmış olup inşaat faaliyetinin tamamlanmasının ardından söz konusu bina yüksek standartlarda bir Yaşlılar Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmete sokulacaktır."
AA


Geri Dön