02 / 05 / 2024

Kızılpınar'da çalışmalar başladı!

Kızılpınar'da çalışmalar başladı!

TESKİ tarafından Kızıipınar'ın kanalizasyon şebekesinin projelendirilme çalışması hayata geçirilirken, çalışma neticesinde iller Bankasından 27 milyon TL'lik kredi ile 90 bin metrekarelik alanda şebeke yenileme yapılacak.



Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Kızıipınar'ın kanalizasyon şebekesinin projelendirilme çalışması hayata geçirilirken, çalışma neticesinde iller Bankasından 27 milyon TL'lik kredi ile 90 bin metrekarelik alanda şebeke yenileme yapılacak. 


İHALESİ HAZIR 

Önceki gün Kızılpınar'a çıkartma yapan TESKİ ve İller Bankası yetkilileri arailerde keşif çalışmaları yaptılar. TESKİ ve İller Bankası yetkililerinin çalışmasını basın mensuplarına değerlendiren TESKİ Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen, "Kanalizasyon şebekesinin projelendirmesi ismini verdiğimiz projede Çerkezköy'ün kanalizasyon kolektör hattının arıtma tesisine kadar 7 kilometre boyunca bin 400'ltik kolektör hattı yapılacak. Projesi hazır ve ihaleye çıkacak" dedi. 


ASFALT ÇALIŞMASI DA YAPILACAK 

Projenin Eyliil veya Ekim ayında ihaleye çıkacağını kaydeden Şen "90 bin metrekarelik alanda şebeke yapımı gerçekleştirilecek. Projesi tamamlanan yerler için geçtiğimiz günlerde arazilerde keşif çalışması yapıldı. Bu yatırım için 27 milyon TL'lik bütçe ayrıldı. Bu para ile ilk etapta Kızıipınar'ın alt yapısı yapılacak. Kalan para ile de her yağışta sıkıntı yaşanan İmar Sitesi'ndeki sıkıntılar giderilecek.  Ayrıca kanalizasyon şebeke çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise asfalt çalışmalarına başlanacak " diye konuştu. 



Büyükçekmece Gazetesi 


Geri Dön