05 / 05 / 2024

Kızının arkadaşının evine sığınan anne: Kadıköy'deki evimde 5 bin TL'ye oturan kiracım, şimdi Maldivler'de tatilde!

Kızının arkadaşının evine sığınan anne: Kadıköy'deki evimde 5 bin TL'ye oturan kiracım, şimdi Maldivler'de tatilde!

Konut kiralarında yaşanan yüzde 25 sınırı sebebiyle mağdur olan bir ev sahibi, uygun ev bulamadığı için kızının arkadaşının evine sığındığını, kiracısının ise Maldivler'de tatilde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...



Konut sahipleri ile kiracılar arasında yüzde 25 zam sınırı ve tahliye konularında yaşanan anlaşmazlıklar artık kimi zaman tartışmaları da geçerek, ölümlü kavgalara dönüşüyor. Her gün taraflar arasında yaşanan yeni bir olay basına yansırken, mali durumu kötü olan ve birçok başka evi bulunan konut sahipleri için makul bir çözüm gibi görünen ‘yüzde 25 sınırı, ev sahiplerini sorunlarla karşı karşıya bıraktı. 

Son olarak, İstanbul Anadolu 20. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen bir tahliye talepli dava dosyasında yer alan ayrıntılar dikkatleri çekti. 

Kızının arkadaşının evine sığınan anne: Kadıköy deki evimde 5 bin TL ye oturan kiracım, şimdi Maldivler de tatilde!

*Fotoğraflar HalkTV'den alınmıştır.*

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; dava dosyasında yer alan bilgilere göre Fatma Sal, 36 yaşındaki kızı M. M. B.’nin işi için Mersin’e taşındı ve bu süreçte evini, spor eğitmeni D.G.'ye kiraladı. 

Kadıköy Hasanpaşa’da yer alan konut, 1 Haziran 2021’de 3 bin 500 Türk Lirası'na kiraya verildi. 2 oda 1 salon olan konutun şu anki kirası ise 5 bin Türk Lirası. 

Sal, kızının Mersin’deki görevini tamamlamasından sonra bir defa daha  İstanbul’a taşındı fakat bu süreçte evinde kiracı olduğu için uygun fiyata kiralık konut bulamadı. 

Kızının arkadaşının evine sığınan anne: Kadıköy deki evimde 5 bin TL ye oturan kiracım, şimdi Maldivler de tatilde!

KİRACIM EVDEN ÇIKMIYOR, KİRAYI DA YÜKSELTMİYOR

Sal, kızının işi sebebiyle gittiği Bodrum’da 6 ay kadar bir dükkânda yaşadı. Anne Sal, kızının Bodrum’da çalıştığı iş yerinin kapanmasının ardından yeniden İstanbul'a geldi fakat yine bütçelerine uygun kiralık bir daire bulamadılar. 

Fatma Sal, karşı karşıya kaldıkları durumu "30 senedir eşimden ayrıyım. Geçmişte hemşire olarak çalıştım. O dönem sigortam yapılamadığı ve ben emekli de olamadım. İstanbul’a döndük fakat bütçemize uygun kiralık konut bulamadık. Benim bir gelirim bulunmuyor. Kayıtlarla da sabit bu. Kızım asgari ücretli bir işte çalışıyor. Bu nedenle kiralık konut bulsak bile ödemesini yapmamız imkânsız" diyerek açıkladı. 

Sağlık sorunları yüzünden ciddi sorunlar yaşadığını ifade eden Fatma Sal, ekmeğe muhtaç duruma geldikleri gün olduğunun altını çizdi ve kızının kendisine baktığını, kızının arkadaşının kiracı olarak kaldığı evin bir odasında kaldıklarını belirtti. 

Sal, "Benim durumum bu iken, kiracımız ne kirayı yükseltiyor ne evden çıkıyor. Kızım bana geçen gösterdi ve gördüğümde üzüldüm. Ben bu durumdayken kiracım ve sevgilisi Malpler’e, Bosna Hersek’e tatile gitmişler" dedi ve her gittikleri tatili ve kaldıkları oteli de paylaştıklarına dikkat çekti. 

Kızının arkadaşının evine sığınan anne: Kadıköy deki evimde 5 bin TL ye oturan kiracım, şimdi Maldivler de tatilde!

İKİNCİ EVİ OLMAYAN KONUT SAHİPLERİNE SAĞLIKLI ÇÖZÜM GELMELİ 

Fatma Sal, "Ne benim ne kızımın İstanbul’da kalacağı ikinci bir konutumuz bulunmuyor. Ancak, benim evde kiracı olarak kalan Doğan Güneş, sevgilisi B. T. ile oturuyor. Mahkemeye sundukları adresle de bu sabit. Bizim evi de, ‘evleneceğiz’ diye kiraladılar zaten. Fakat, hem kiracımın hem sevgilisinin maddi durumları benden çok daha iyi. Doğan Güneş’in sevgilisi B. T.’nin annesi Londra’da dükkân sahibi. Bu kişinin pek çok dairesi var" dedi ve Bahçelievler'deki evlerinin boş olduğunu tespit ettiklerini vurgulayarak, ikinci bir evi olmayan konut sahipleri için sağlıklı bir çözümün geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tahliye davasına, kiracı Doğan Güneş adına yapılan savunmada ise özetle, "Yasal sürede açılmayan davanın reddine karar alınsın. Davacının, anılan eve bir ihtiyacı yok. Amacı, konutu daha yüksek bir kira ile başkasına kiralamak. Davacı, ülkenin ekonomik koşulşartllanıyor. Davacının kötü niyeti korunmamalı" ifadelerine yer verildi. 

Bir sonraki duruşma ise gelecek Temmuz'da görülecek. 

Demet Akalın'a mağdur ev sahiplerinden destek geldi: 'Bizim tarafımızda bir ünlüyü görmek harikulade bir şey'

Avukattan ev sahiplerini çıldırtan çıkış: Bizim gibilere denk gelse kan çıkar o tehditlerden!

Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı! Vatandaş bu dört soruna cevap bekliyor!


 


Geri Dön