04 / 05 / 2024

KKM'de yeni gelişme! Yüzde 15 oldu

KKM'de yeni gelişme! Yüzde 15 oldu

Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik yaptı. Kur korumalı mevduat hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete'de...



Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kararı ile, zorunlu karşılıklar hakkında tebliğde değişiklik yapıldı. Kur Korumalı Mevduat Hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 olarak belirlendi.

MİKTARSAL SIKILAŞTIRMA İÇİN İLK ADIM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan miktarsal sıkılaştırma için ilk adım atıldı. TL likidite fazlası zorunlu karşılık oran artışıyla sistemden çekilebilecek. Bu doğrultuda alınan kararla, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 olarak belirlendi.

SIKILAŞTIRMA KARARLARI ALDIKLARINI DUYURMUŞLARDI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 20 Temmuz Perşembe günü yaptığı toplantıda, politika faizini yüzde 15'ten yüzde 17,5'e yükseltirken kademeli sıkılaştırmayı destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları aldığını duyurmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön