02 / 05 / 2024

Girne Üniversitesi'nin tıp fakültesi 2016'da açılacak!

Girne Üniversitesi'nin tıp fakültesi 2016'da açılacak!

Eğitim adası KKTC'de tıp fakültesi bulunan tek üniversite olan Yakındoğu ailesi, iki yıl önce kurduğu Girne Üniversitesi'nde de tıp fakültesi açtı. Hedef, adada eğitim ve sağlık sektörünü öne çıkarmak.



Yakındoğu Üniversitesi girişimcisi Günsel ailesi kurduğu ve ilk iki yılında Denizcilik ve Havacılık alanlarında eğitim veren Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi ile gündeme geldi. Kıbrıs'ta Yakındoğu Üniversitesi'nden soma ikinci Tıp Fakültesi'ni açan Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 150 yataklı hastanesinin temelini görkemli bir törenle attı. KKTC'nin ve Türkiye'nin YÖK'e bağlı özel üniversiteleri arasında en yüksek öğrenci kapasitesine sahip olan Yakındoğu Üniversitesi'nin kurucusu Günsel ailesinin kurduğu Girne Üniversitesi rektörlük ve yeni fakülte binalarının açılışı da yapıldı. Temeli atılan ve 30 milyon dolarlık yatırım yapılan Tıp Fakültesi Hastanesinin Eylül 2016'da tamamlanması hedefleniyor. 


KKTC PROTOKOLÜ ORADAYDI 

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Milli Eğitim Bakam Kemal Dürüst, KKTC Turizm Bakam Faiz Sucuoğlu, KKTC Ekonomi Bakanı Sunat Atun, YÖDAK Başkam Hüseyin Gökçekuş, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap'ın katıldığı açılış ve temel atma töreninde üniversite kurucuları, yetkilileri ve çalışanları da hazır bulundu. 


AMBLEMİMİZ, BAYRAĞIMIZDIR 

Açılış ve temel atma töreninde KKTC Başbakanı, KKTC 3. Cumhurbaşkanı, KKTC, Eğitim Bakanı, Yakındoğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günselinde birer konuşma yaptı. Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, yakm zamanda kaybettiği dedesini anarak başladığı konuşmasına; "Girne Üniversitemizin yeni kampüsüne kavuştuğu ve cumhuriyetimizin kurulduğu günde, birlikteyiz ve bir bütünüz. Günsel ailesi eğitimde 37'ci yılında. Ailemiz bu topraklarda kökleşmeyi vazife bildi. Biliriz ki kökleşme, yapılaşma ve dünya ile bütünlemekle mümkün. İlkemiz, yaptıklarımız ve yapacaklarımızla sadece beğenilir değil aranan olmaktır. Girne'de farklı bir mimarı ile hem eğitimde hem de sağlıkta yerimizi aldık. Amblemimiz, devraldığımız bayraktır" dedi. 


1 YILDA TAMAMLANACAK 

Temeli atılan binanın 2016-2017 akademik yılı başında eğitime hazır hale gelmesi planlanırken Girne Üniversitesi Hastanesi ile Tıp Fakültesi, bilimsel donanımları ve teknolojik altyapıları ile öğrencilere her türlü eğitim ve araştırma imkanı da sağlayacak. Hastane 150 yatak kapasitesine sahip olacak. Hastanede tıp alanında önemli laboratuvarlar ve ameliyathaneler yer alacak, 2016 yılından itibaren Girne ve çevresindeki bölge halkı başta olmak üzere tüm hastalarma yüksek standartlarda ve kaliteli sağlık hizmeti verecek. 


Sözcü


Geri Dön