15 / 05 / 2024

KKTC Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ne zaman açılacak

KKTC Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ne zaman açılacak

Eğitim adası KKTC'de tıp fakültesi bulunan tek üniversite olan Yakındoğu ailesi, iki yıl önce kurduğu Girne Üniversitesi'nde de tıp fakültesi açtı. Hedef, adada eğitim ve sağlık sektörünü öne çıkarmak.

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Turyap'ın Girne Liman temsilciliği açıldı!

Turyap'ın Girne Liman temsilciliği açıldı. Turyap, Girne Liman temsilciliği ile KKTC’deki temsilcilik sayısını 3’e çıkarmış oldu...

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Girne Amerikan Üniversitesi Balıkesir kampüsü için protokol imzaladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile bir araya gelen Girne Amerikan Üniversitesi, Susurluk ilçesine kurulacak üniversite için protokol imzaladı.

Balıkesir'e Girne Amerikan Üniversitesi geliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Girne Amerikan Üniversitesi yöneticilerini kabul etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette yöneticiler, Balıkesir'e kurmak istedikleri üniversite için Başkan Uğur'dan destek istediler.

Kıbrıs Girne Üniversitesi'ne yurt inşa edilecek!

Yapılacak yurt inşaatı Kuzey Kıbrıs’ın en güzel köylerinden Zeytinlik’i yutacak. İnşaat 1500 nüfuslu köyün yüzde 30’una denk geliyor. Zeytinlik sakinleri betona direniyor

GÜ ve YDÜ Milli Tarih Müzesi oluşturacak!

Girne Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyetleri ortak kararları doğrultusunda Kıbrıs Türk tarihine ışık tutacak Milli Tarih Müzesi oluşturuluyor.

Girne Üniversitesi'nin tıp fakültesi 2016'da açılacak!

Eğitim adası KKTC'de tıp fakültesi bulunan tek üniversite olan Yakındoğu ailesi, iki yıl önce kurduğu Girne Üniversitesi'nde de tıp fakültesi açtı. Hedef, adada eğitim ve sağlık sektörünü öne çıkarmak.

Girne'deki kazı çalışmaları tamamlandı!

Girne Belediyesi, KKTC Su Temini Projesi kapsamında Girne'de yürütülen kazı çalışmaları hakkında açıklamada bulundu.

Girne Üniversitesi'ne 5 yeni fakülte binası yapılacak!

Girne Üniversitesi mevcut 4 fakülte, 2 yüksekokul ve 12 bölümüne, yeni onay alan 5 fakülte ve 17 bölüm ekledi. 5 yeni fakültenin binasının temeli, KKTC'nin Cumhuriyet Bayramı olan 15 Kasım'da atılacak.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

KKTC'nin su sıkıntısı "Asrın Projesi" ile son buluyor!

"KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla, Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak

Elexus Hotel Girne Ağustos'ta açılacak!

KKTC'nin Girne şehrinde Ağustos ayında kapılarını açacak olan Elexus Hotel, bilinen tatil konseptlerini unuttururken, klasik 'her şey dahil' ve masal tadında bir deneyim yaşamak isteyenlere, eşsiz bir tatil vaad ediyor.

KKTC Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ne zaman açılacak Haberi

KKTC Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ne zaman açılacak

Yakındoğu Üniversitesi girişimcisi Günsel ailesi kurduğu ve ilk iki yılında Denizcilik ve Havacılık alanlarında eğitim veren Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi ile gündeme geldi. Kıbrıs'ta Yakındoğu Üniversitesi'nden soma ikinci Tıp Fakültesi'ni açan Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 150 yataklı hastanesinin temelini görkemli bir törenle attı. KKTC'nin ve Türkiye'nin YÖK'e bağlı özel üniversiteleri arasında en yüksek öğrenci kapasitesine sahip olan Yakındoğu Üniversitesi'nin kurucusu Günsel ailesinin kurduğu Girne Üniversitesi rektörlük ve yeni fakülte binalarının açılışı da yapıldı. Temeli atılan ve 30 milyon dolarlık yatırım yapılan Tıp Fakültesi Hastanesinin Eylül 2016'da tamamlanması hedefleniyor. 


KKTC PROTOKOLÜ ORADAYDI 

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Milli Eğitim Bakam Kemal Dürüst, KKTC Turizm Bakam Faiz Sucuoğlu, KKTC Ekonomi Bakanı Sunat Atun, YÖDAK Başkam Hüseyin Gökçekuş,...