28 / 04 / 2024

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.



DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kesintisiz ve erişilebilir bankacılık hizmeti sunmak amacıyla KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne Şubesi’ni hizmete açtı. DenizBank, KKTC ülke ekonomisinn gelişimine katkı sağlayacak farklı alanlarda uzun süredir finansman desteğini sürdürüyor.

Banka, bölgesel kalkınma için önem taşıyan turizm sektöründe faaliyet gösteren otellerin yüzde 70’ine yakınının finansmanını üstlenmiş durumda. Ayrıca KKTC İçme Suyu Temini ile Ercan Havalimanı projeleri başta olmak üzere farklı altyapı yatırımlarına sunduğu desteklerle toplam 670 milyon dolarlık doğrudan finansman desteği de sağladı.

22 Eylül Cuma günü gerçekleşen DenizBank KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne Şubesi’nin açılışına, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, KKTC Merkez Bankası Başkanı Rifat Günay, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’in yanı sıra oda başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

 DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

Açılış töreninde konuşan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, uzun süredir KKTC’de bölgesel kalkınma için önem arz eden alanlarda kaynak yaratmak üzere yoğun şekilde çalıştıklarını aktardı.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hayata geçirilen eğitim, turizm, ulaşım ve altyapı yatırımlarına doğrudan finansmanla destek sağladıklarını anlatan Ateş, kolay erişilebilir ve kaliteden ödün vermeden bankacılık hizmeti sunmak amacıyla KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini hizmete açtıklarını dile getirdi.

Ateş, bankacılık faaliyetlerini kesintisiz devam ettirebilmek amacıyla ATM, Kart ve diğer operasyonel süreçler için bölgede yerleşik firmalar ile yapacağımız iş birliklerinin de önemli olduğuna işaret ederek ülke ekonomisine katkı sunmak için çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.

GÜÇLÜ BANKALARA İHTİYACIMIZ VAR

DenizBank’ın KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne Şubesi’nin açılışında bir konuşma yapan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, DenizBank’ın, Ercan Havalimanı ve can suyu projesi başta olmak üzere ülkenin önemli projelerine verdiği finansman desteğinin oldukça değerli olduğunu vurguladı. Amcaoğlu, KKTC’nin misyonunu tamamlaması için finansman ihtiyacı olduğunun altını çizerek güçlü finansman için de DenizBank gibi güçlü bankalara ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Amcaoğlu, “Ümit ediyorum ki elektrik projesine de aynı şekilde finansman desteği ihtiyaç duyulması halinde DenizBank gereğini yapacaktır. DenizBank’ın ülkemizde açılmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön