27 / 04 / 2024

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) çok fazla miktarda toprağın İsrail vatandaşlarına satıldığı ve bu durumun tehlike oluşturduğu iddialarına ilişkin tartışmalar sürüyor. 

KKTC’nin İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un yabancılara gayrimenkul satışının 3 şekilde yapıldığı ile ilgili açıklamaları da tartışmalara sebep oldu. 

Çünkü Bakanlar Kurulu ve güvenlik soruşturması gerektiren satışların ayrıca özel sözleşme ve tapuya bildirilmeden de gerçekleştirilebilmesi, işi çıkmaza sokuyor. 

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

TAPU KAYITSIZ SATIŞLAR YAPILMIŞ OLABİLİR 

Patronlar Dünyası'ndan Ulaş Yıldız'ın haberine göre; KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsraillilere çok miktarda toprak satışı yapıldığı iddialarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Ersin Tatar, bu konu ile ilgili çok açıklamalar yapıldığının altını çizdi ve kendisinin de aynısını söyleyebileceğini vurguladı. 

"Bizde resmi olarak bir yabancı, bir konut veya bir dönüm arazi alabilir. O da güvenlik kuvvetlerinin soruşturması ve bakanlar kurulunun kararıyla" ifadelerine yer veren Tatar, bundan farklı satışlar yapıldıysa bunların tapuya kayıtlı olmayabileceğini, bazılarının özel sözleşme ile satış yapmış olabileceğini vurguladı. 

Tatar, şimdi devlet tarafından bu konu ile ilgili birtakın çalışmalar yaptığının, devletin takipte olduğunun altını çizdi. 

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

ÖN SÖZLEŞMELİ SATIŞLARIN SAYISI BELİRLENECEK

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuya ilişkin açıklamasında resmi olarak herhangi biri bir apartman dairesi ya da bir dönüm arsa alınabileceğine dikkat çekti. 

Konunun Meclis'e geleceğini belirten Tatar, "Hükümetimiz bu konuda çalışmalar sürdürüyor" diye konuştu. 

İçişleri Bakanı Oğuz’un açıklamalarına göre, alıcı ile satıcı arasındaki özel sözleşmeli satışlar tapu dairesine kaydediliyor fakat, alıcı hakkında güvenlik soruşturması gerçekleştirilmiyor. Bir farklı satış yöntemi olarak da alıcı ile satıcı arasında yapılan sözleşmenin tapuya bildirilmemesi oluyor. 

Ersin Tatar’ın da dile getirdiği özel sözleşmeli satışlarla ilgili İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar bunların sayısını çıkartmak amacıyla incelemelerine devam ediyor. 

TOKİ'den 8 ile 2 bin 241 yeni konut geliyor!

1942'de Taksim'deki taş ev 4 bin liraya satılmış!

İzmir ve Antalya'da 36 adet arsa satılıyor! Belediyeler tarihi verdi!


Geri Dön