01 / 05 / 2024

KKTC’de Türkiye’den gelen alıcılarla emlak satışı arttı!

KKTC’de Türkiye’den gelen alıcılarla emlak satışı arttı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Türkiye'den gelen alıcılar sayesinde emlak sektöründe hareketlilik yaşandığı açıklandı.



Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, Türkiye’den gelen alıcılar sayesinde Kuzey Kıbrıs’ta emlak sektörünün hareketlendiğini açıkladı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hasan Sungur, “İş insanları, doktorlar, askerler Kuzey Kıbrıs’tan emlak almaya başladı. Bu bizler için çok sevindirici bir olay” dedi. Sungur, Rusya, Norveç ve İsveç’ten de yoğun bir talebin olduğunu belirten Sungur, Kuzey Kıbrıs’ta lüks otellerdeki artış sonrası emlak alanında da ciddi bir canlanma olduğunu ifade etti. Sungur, “Otellerde konaklamaya gelenler, buradaki iklimi ve ortamı görünce emlak almak istiyorlar” dedi. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de, “Kuzey Kıbrıs kaçış ülkesi haline geldi. Emlak sektöründeki artış ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor” diye konuştu. Cafer Gürcafer, özellikle Rusya, Çin ve Arap ülkelerinden yoğun bir akışın olduğunu söyledi. Kıbrıs sorunu nedeniyle ortada duran ‘mülkiyet sorununun’ sadece Avrupalıları korkuttuğuna dikkat çeken Gürcafer, “Rusya, Çin ve Arap dünyası, Rum malı Türk malı noktasına bakmıyor. Huzur için adımlar atıyor” dedi.

BİR MİLYAR TL’LİK SEKTÖR
Cafer Gürcafer’in verdiği bilgiye göre emlak sektörü; ülke ekonomisinin yüzde 11’inden oluşuyor. Bu da yaklaşık bir milyar TL’ye denk geliyor. Adada şu anda vize alan proje sayısı bin 500’ün üzerinde. Bu rakam yaklaşık 50 bin yeni konut demek. KKTC’de daire fiyatları ortalama 50 (270 bin TL) bin sterlinden başlıyor. Bu rakam Girne’de 100 bin (530 bin TL) ile 1 milyon Sterlin (5 milyon 300 bin TL) arasında değişiyor.


Geri Dön