29 / 04 / 2024

KKTC'de Yakın Doğu Hastanesi yapıldı!

KKTC'de Yakın Doğu Hastanesi yapıldı!

Yakın Doğu Hastanesi´nin faaliyete geçmesiyle KKTC bölgenin en büyük kalp ve kanser hastanesine kavuştu



Kıbrıs Barış Harekatı´nın 36.yıldönümü kutlamaları çerçevesinde geçen ay Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından resmi açılışı yapılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´ndeki (KKTC) Yakın Doğu Hastanesi´nin faaliyete geçmesiyle KKTC bölgenin en büyük kalp ve kanser hastanesine kavuştu.

Yakın Doğu Üniversitesi´nin araştırma ve eğitim hastanesi olan Yakın Doğu Hastanesi´nin yatırımına üç yıl önce başlandı. Devlet Bakanı Cemil Çiçek´in resmi açılışını yaptığı hastanenin 56 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. Yakın Doğu Hastanesi´ne yapılan toplam yatırım tutarı 100 milyon dolar civarında.
Hastanenin 250 odası bulunuyor. VİP özelliğinde olan hasta odalarının yatak kapasitesi ihtiyaç halinde 500 yatağa çıkartılıyor.

Rum hastalar da geliyor
Prof Dr. Suat Gürsel tarafından projesi hayata geçirilen Yakın Doğu Hastanesi´nin kanser ve kalp hastalıkları alanında Kıbrıs´ın çevre bölgesindeki ülke vatandaşları tarafından talep edilen bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.
Hastane yetkilileri, ambulans uçak ile hastalarına hizmet vermeye başlayan Yakın Doğu Hastanesi´ne resmi açılışından önce Güney Kıbrıs Rum kesiminden hasta gelmeye başladığını ve bu hastaların tedavilerinin yapıldığını ilettiler.
Milliyet


Geri Dön