06 / 05 / 2024

KOBİ'lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

KOBİ'lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

KOBİ’lere finansman desteğinin artırılması konusunda can suyu olacak yeni paket hazırlığı başladı. Bu düzenleme ile işletmelerin 100 milyon lira olan kredi kefalet limiti 150 milyon liraya çıkarılacak.



3 milyonu aşkın KOBİ'nin işlerini büyütme fırsatı bulacağı yeni düzenleme geliyor. Yeni düzenlemeye göre işletmelerin 100 milyon lira olan kredi kefalet limiti 150 milyon liraya çıkarılacak. İşte detaylar...

KOBİ'LERİN PAYI YÜZDE 30'UN ÜZERİNE ÇIKTI!

Türkiye’de KOBİ’ler işletmelerin yaklaşık olarak yüzde 99,8’ini oluşturuyor. Toplam istihdamın yüzde 77,8’ine imza atan işetlemeler, toplam yatırımların yüzde 53,2’sini, üretimin ise yüzde 54,2’sini gerçekleştiriyor. İhracat konusunda ise KOBİ’lerin payı yüzde 30’un üzerine yükseldi. 

Ekonomi yönetimi, ‘seçici kredi sıkılaştırması ile ilgili harekete geçerken, ekonomik kalkınma ve istikrar açısından önemli bir role sahip KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştıracak adım atması, ekonomi çevrelerinde olumlu karşılandı.

3 milyonu aşkın KOBİ’yi kapsayan adımdan sonra söz konusu işletmelerin üretimden ihracata, istihdamdan teknoloji kullanımına kadar birçok kalemde gelişimin hızlandırılması bekleniyor.

 KOBİ lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

EKONOMİK ETKİLER ARTIRILACAK!

Üretim ve ihracat için finansman ihtiyacı duyan firmalarla ilgili atılan bu adımla beraber, KOBİ’lerin 100 milyon lira olan kredi limiti 150 milyon liraya çıkarılıyor. Bu şekilde bankacılık sektörü toplam kredi hacminden yüzde 27,7 pay alan KOBİ’lerin kredi hacmi artmış olacak.

 KOBİ lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

KOBİ KREDİLERİNİN PAYI YÜZDE 27,7 OLDU!

2012 yılında toplam kredi hacminin dörtte birini oluşturan KOBİ kredilerinin payı 2015’te yüzde 26,9’a, geçen yılın sonunda bu pay yüzde 26,8'e yükselimişti. KOBİ’lerin kredi kullanımındaki artış paralelinde bu işletmelerin toplam pastadaki payı büyümesini sürdürerek bu yıl 18 Ağustos itibarıyla yüzde 27,7 oldu.

Altında ibreler yeşile döndü! Yatırımcılar derin bir nefes aldı! Elinde avucunda 1 gramı bile olan çabuk baksın! 

İşletmelerin % 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler banka kredilerinin dörtte birini alabiliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KOBİ'lere müjdeli haber! 150 milyon liraya kadar kredi kullanılabilecek

Geri Dön