16 / 07 / 2024

Koç Grubu'nun Divan Talya Oteli'ne mahkemeden dur kararı: İnşaat ruhsatının iptal talebi kabul edildi! 

Koç Grubu'nun Divan Talya Oteli'ne mahkemeden dur kararı: İnşaat ruhsatının iptal talebi kabul edildi! 

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler'in Divan Talya Oteli'nin inşaat ruhsatının iptal talebi kabul edildi. İşte ayrıntılar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım sürecine ilişkin dava süreci ile ilgili bir açıklama yayımladı. 

Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi kapsamında, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile otel inşaatı için verilen inşaat ruhsatının iptali talebi ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan ve Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş.'nin de müdahil olduğu davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Buna göre, davada; Antalya İdare Mahkemesi tarafından kısmen kabul kısmen red kararı alındı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine; 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptal talebinin ise kabulüne oyçokluğu ile karar verildiği bilgisi alındı. 

Ancak karar henüz şirkete tebliğ edilmedi. 

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. tarafından "İlk derece mahkemesi tarafından verilen söz konusu karar kesin nitelikte olmayıp karara karşı bir üst derece mahkemesinde istinaf yolu açıktır. Şirketimiz tarafından sürdürülmekte olan inşaat faaliyetleri, söz konusu hukuki sürecin ilerleyen aşamalarındaki gelişmelere göre netleşecektir.

Konuya ilişkin gelişmeler konunun önemine göre özel durum açıklaması ve/veya faaliyet raporlarımız aracılığıyla yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır" açıklaması yapıldı.

Koç Grubu nun Divan Talya Oteli ne mahkemeden dur kararı: İnşaat ruhsatının iptal talebi kabul edildi! 

Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli olarak bilinen Koç Grubu'na bağlı Divan Talya Oteli'nin beton ömrünü tamamladığı için yıkılarak yeniden  inşa edilmesi sürecinde  imar planı değişikliği ile talep edilen yapılaşma artışı CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen döneminde Muratpaşa Belediye Meclisi'nce birçok kez reddedildi. 

Otelin yeniden yapılması sürecinde imar planı değişikliği ile 9 bin metrekare olan yapılaşma yoğunluğunu 42 bin metrekareye yükseltmekte ısrar eden Koç Grubu, yapılaşmayı artıran planlamayı bakanlık kanalıyla  çözdüğü gibi, Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı aşamasında devletten 2.1 milyar lira (64.3 milyon dolar) tutarında teşvik almıştı. 

Mahkeme kararına rağmen inşaatı tamamlanma aşamasına gelen Divan Talya Oteli'nin ön tarafı tamamen denizi kapattığı ifade edilirken, bir tek yeşil alan da bırakmaması çevredeki vatandaşlar ve çevre örgütleri tarafından tepkilerle karşılandı. 

İBB, Şişli'de konut imarlı arsa satıyor!

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı için büyük gün! Özelleştirme ihalesi bugün yapılıyor! 

 


Geri Dön